Αν προσπαθείτε να κάνετε παιδί αλλά δεν τα έχετε καταφέρει και το κόστος της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι απαγορευτικό για εσάς, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση έρχεται να καλύψει οικονομικά ό,τι απαιτείται. Ειδικότερα, η Be-Live είναι το μη κερδοσκοπικό σωματείο με επικεφαλής τους γιατρούς αναπαραγωγής Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη.

Το Be-Live δίνει ελπίδες δημιουργίας οικογένειας σε υπογόνιμα ζευγάρια, τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις δαπάνες των προσπαθειών της εξωσωματικής γονιμοποίησης στη χώρα μας που μαστίζεται από την υπογεννητικότητα.

Το σωματείο παράλληλα στοχεύει:
• στην υποστήριξη των μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (εξωσωματική γονιμοποίηση) στους οικονομικά ασθενέστερους
• στη δράση για ένα μέλλον με περισσότερες γεννήσεις και λιγότερα προβλήματα υπογονιμότητας.

Η ένταξη στο πρόγραμμα της Be-Live μπορεί να γίνει μόνο μέσω ηλεκτρονικής αίτησης στην ιστοσελίδα του Be-Live. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ζευγάρια στην Ελλάδα, εφόσον πληρούν τα οικονομικά και ιατρικά κριτήρια. Όλες οι αιτήσεις αξιολογούνται από την επιστημονική επιτροπή του σωματείου.

Σήμερα, ο αριθμός γεννήσεων ανά έτος είναι μικρότερος από τον αντίστοιχο αριθμό των θανάτων. Από τα υπογόνιμα ζευγάρια μόνο το 35% κάνει προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης (στην Ελλάδα γίνονται 12.000-15.000 κύκλοι IVF/έτος). Το κόστος της IVF είναι € 3.000-4.000.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.elle.gr