Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Το ν’ αγαπάς τον τόπο σου είναι σημαντικό. Όπως και το να σέβεσαι το περιβάλλον. Οι κάτοικοι της Άνδρου φροντίσανε να μας αποδείξουν πως τους ενδιαφέρουν και τα δύο. Κι όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Και μάλιστα πολύ δημιουργικές….

Με σκοπό να μεταμορφώσουν ως προς το καλύτερο τον τόπο τους και να περάσουν το μήνυμα πως πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον, αποφάσισαν μ’ έναν όμορφο και δημιουργικό τρόπο να παρακινήσουν τους υπόλοιπους κατοίκους να κάνουν το ίδιο.

Ένα άσχημο σημείο μπορεί να μεταμορφωθεί σε πιο καλαίσθητο κι όμορφο, αρκεί να το αποφασίσεις! Έτσι μια ομάδα ανθρώπων αποφάσισε να αλλάξει αισθητικά την οπτική των κάδων σκουπιδιών βάφοντας τους και μάλιστα σε χρώματα και σχέδια που ταιριάζουν στο νησί τους.

Ελπίζουν με αυτόν τον τρόπο να παρακινήσουν τους κατοίκους στο  να μην πετάνε τα σκουπίδια έξω από τους κάδους μιας και οι περισσότεροι κάδοι ήταν ταλαιπωρημένοι κι άσχημοι στην όψη τους, με αποτέλεσμα να γίνονται πόλος έλξης για μπάζα, παλιά στρώματα κι ένα σωρό άλλα σκουπίδια.

Αν η εικόνα των κάδων γίνει πιο προσιτή κι όμορφη κι όχι απεχθής κι απλησίαστη ίσως να μην συνεχίζουν να βλέπουν τους τουρίστες του νησιού να μαζεύουν τα σκουπίδια των κατοίκων, αλλά να μη χρειάζεται καν να το κάνουν.

Σκέψη αισιόδοξη; Έστω κι έτσι τους χαιρόμαστε, μιας και οι μικρές ομάδες ανθρώπων με θετική σκέψη και διάθεση είναι εκείνες που κατάφεραν τις όμορφες αλλαγές.

Μπράβο στην Άνδρο!

 

Διαβάσαμε την είδηση στο www.cyclades24.gr