Για όσους επιθυμούν να έχουν μια ρετρό γεύση της Αγγλίας υπάρχει λύση: Σε απόσταση τεσσάρων ωρών από το Λονδίνο, ένα διαμορφωμένο σε ξενοδοχείο κόκκινο διώροφο λεωφορείο περιμένει σε ένα λιβάδι, περιτριγυρισμένο από δάσος και φάρμες.

Έμπνευση για το «Bertram’s Hotel» ήταν η νουβέλα της Αγκάθα Κρίστι «Στο Ξενοδοχείο Μπέρτραμ». Το κατακόκκινο λεωφορείο είναι στο χωριό Χάρτλαντ, στο Ντέβον κι ικανοποιεί τη νοσταλγία και του πλέον απαιτητικού για τη δεκαετία του 1950: τα έπιπλα είναι από εκείνη τη δεκαετία.

Στο ισόγειο, το lounge: μικρό καθιστικό με μωβ βελούδο κι ένα κοκτέιλ μπαρ. Επιτυχίες των «’50s» στο πικάπ – ό,τι επιλέξουν οι διαμένοντες – συνοδεύουν ένα κλασικό μαρτίνι που μπορούν να ετοιμάσουν, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκεται το πρώτο υπνοδωμάτιο: δύο μονά κρεβάτια και λουτρό.

Μια σκάλα οδηγεί στον όροφο, όπου οι διαμένοντες βρίσκονται σ’ έναν λουσμένο στο φως χώρο, με θέα στη φύση που κόβει την ανάσα. Το μεγάλο υπνοδωμάτιο είναι εδώ, καθώς και μια ρετρό κουζίνα. Κι αν οι διαμένοντες δεν είναι σε διάθεση να μαγειρέψουν, πολύ κοντά είναι ένα οικογενειακό μπαρ κι εστιατόριο.

*Φωτογραφίες dailymail.co.uk

*Διαβάσαμε την είδηση στο amna.gr