Ένα σπάνιο είδος αετού ενθουσίασε τους λάτρεις των πτηνών και παραξένεψε τους επιστήμονες με την άφιξή του στο Μέιν τον περασμένο μήνα. Και το πουλί δεν φαίνεται να βιάζεται να φύγει από εκεί.

Ο θαλασσαετός του Στέλερ έφτασε στο Μέιν στα τέλη του Δεκεμβρίου, έπειτα από μία σύντομη στάση στη Μαχουσέτη. Τρέφεται με ψάρια και πάπιες και προσελκύει εκατοντάδες παρατηρητές πουλιών από διάφορα μέρη, σύμφωνα με το Associated Press.

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν λίγες χιλιάδες εκπρόσωποι του είδους, το οποίο ζει στη βορειοανατολική Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Ιαπωνίας. Το άνοιγμα των φτερών του φτάνει τα 2,4 μέτρα και συχνά το βάρος του είναι 6-9 κιλά. Το πτηνό έχει παρεκκλίνει της πορείας του και ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο γιατί πήγε στο Μέιν, δήλωσε ο Νταγκ Χίτσκοξ, της περιβαλλοντικής οργάνωσης Maine Audubon.

Το πτηνό δεν φαίνεται να διατρέχει κάποιου είδους κίνδυνο, συμπλήρωσε ο ίδιος. Έχει άφθονη τροφή και ζει σε ένα περιβάλλον που μοιάζει αρκετά με εκείνο από το οποίο κατάγεται, σύμφωνα με τον Χίτσκοξ. Είναι πιθανό να επιστρέψει τελικά στο «σπίτι» του, αλλά προς το το παρόν είναι άνετο στο Μέιν, συμπλήρωσε. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος που δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στην Ιαπωνία ή τη Ρωσία. Φαίνεται ότι είναι καλά», δήλωσε.

Πηγή φωτό Αudubon/ Zachary Holderby

Ο θαλασσαετός του Στέλερ που βρίσκεται στο Μέιν είναι ενήλικο πτηνό και το φύλο του δεν έχει επιβεβαιωθεί. Κάποιες φορές το έχουν δει κοντά σε φαλακρούς αετούς.

Το πτηνό προσέλκυσε δεκάδες παρατηρητές στο Reid State Park, στο Τζορτζτάουν, όταν εθεάθη για πρώτη φορά στο Μέιν. Επισκέπτες συνεχίζουν να πηγαίνουν στην πολιτεία εδώ και εβδομάδες- προκειμένου να το δουν- και δεν φαίνεται ότι θα σταμαστήσουν.

Η Άλισον Μπλακ, παρατηρήτρια πουλιών από το Κονέκτικατ, έκανε τη διαδρομή τεσσάρων ωρών με το αυτοκίνητο για να δει το πτηνό τη Δευτέρα. Πολλοί λάτρεις των πτηνών βασίζονται σε ιστοσελίδες και λογαριασμούς στα social media, που δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν τον κόσμο να εντοπίσει τον θαλασσαετό.

«Πήρα μαζί μου τη μητέρα μου, που δεν είναι παρατηρήτρια πουλιών, αλλά άκουσε την ιστορία για τον αετό και ήθελε να τον δει. Είχαμε προσπαθήσει να τον δούμε τον Δεκέμβριο, όταν ήταν στη Μασαχουσέτη, αλλά τον χάσαμε για δέκα λεπτά. Αυτό πόνεσε. Είμαι ευγνώμων που ήμασταν στο κατάλληλο σημείο τη σωστή στοιγμή για να το δούμε επιτέλους», δήλωσε η Μπλακ.

*Πηγή είδησης