Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Πόσες φορές κρατώντας ένα τουβλάκι Lego σας ήρθε η σκέψη να μπορούσατε να φτιάξετε το σπίτι των ονείρων σας απλά συναρμολογώντας το; Αν απαντήσατε «πολλές» έφτασε η ώρα να πραγματοποιήσετε το όνειρο σας. Mόνο που αυτά τα τουβλάκια που θα σας προτείνουμε θα ‘ναι λίγο διαφορετικά…

Η Brikawood δημιουργεί ξύλινα τούβλα που συναρμολογούνται, κάνοντας την κατασκευή ενός σπιτιού να μοιάζει παιχνίδι. Η τεχνική που ανέπτυξε η εταιρία επιτρέπει στους κατασκευαστές να συναρμολογούν και ν’ αποσυναρμολογούν ένα ολόκληρο σπίτι χωρίς να χρησιμοποιούν κόλλα, καρφιά ή βίδες. Το ένα ξύλινο τούβλο συνδέεται με το άλλο ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο μοτίβο, κάνοντας τη διαδικασία εξαιρετικά γρήγορη κι εύκολη.

Ύστερα από το στήσιμο των τοίχων, τα κενά που υπάρχουν ανάμεσα στα τούβλα γεμίζονται με πριονίδι που έχει μείνει από την παραγωγή των τούβλων στο εργοστάσιο, για την απαραίτητη μόνωση μεταξύ εσωτερικού κι εξωτερικού περιβάλλοντος, μειώνοντας το ενεργειακό κόστος έως και 90%.

Η ξυλεία που χρησιμοποιείται για να παραχθούν τα τούβλα προέρχεται από δέντρα που μεγαλώνουν γρήγορα σε συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες είναι εγκεκριμένες από τους περιβαλλοντικούς οργανισμούς. Επίσης η εξολοκλήρου χρήση των προϊόντων του εργοστασίου οδηγεί σε σχεδόν μηδενικά απορρίμματα.

Η Brikawood εδρεύει στη Γαλλία και προμηθεύει τους ενδιαφερόμενους με όλα τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή ενός ξύλινου σπίτιου από το πάτωμα έως την οροφή, που όπως υποστηρίζουν δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να συναρμολογηθεί.

Μια όμορφη και φιλική προς το περιβάλλον λύση που θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα σε όσους αγαπούν να δημιουργούν διασκεδάζοντας.

These houses are constructed using LEGO-like bricks

These houses are made entirely of LEGO-like wood bricks.

Δημοσιεύτηκε από In The Know Innovation στις Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018