Η εταιρία Valerie Schweitzer Architects, με έδρα τη Νέα Υόρκη, δημιούργησε ένα στούντιο τέχνης  εμπνευσμένο από την κίνηση των φτερών των πεταλούδων. Το Butterfly Studio των 33 τετραγωνικών μέτρων περιλαμβάνει πολλαπλές δομές που ταιριάζουν μεταξύ τους σε διάφορες γωνίες.

Το στούντιο αποτελείται από τοίχους σε διαφορετικά ύψη που διακόπτονται από μια σειρά από μακρά, στενά παράθυρα, δίνοντας στο έργο έναν ζεστό και συγχρόνως βιομηχανικό χαρακτήρα.

Το συμπαγές στούντιο αποτελεί μια όμορφη σύνθεση από γυαλί, ξύλο και χάλυβα. Οι γωνιακοί όγκοι ολοκληρώνονται μ’ έναν εκτεταμένο φεγγίτη από θερμομονωμένο γυαλί. Επιτρέποντας τη βέλτιστη ποσότητα φυσικού φωτός να εισέλθει στο στούντιο, ο φεγγίτης μειώνει στο ελάχιστο την ανάγκη για τεχνητό φωτισμό.

Τα στρατηγικά τοποθετημένα παράθυρα επιτρέπουν στο χώρο να «αναπνέει» σωστά. Ενώ και το δάπεδο, από σκυρόδεμα, περιέχει ράβδους θερμικής ακτινοβολίας, που επίσης αυξάνει την ενεργειακή απόδοση του σχεδίου.

Ο πολύπλευρος σχεδιασμός δημιουργήθηκε με στόχο να παρέχει μια ισχυρή αίσθηση ιδιωτικότητας σε όσους εργάζονται στο εσωτερικό του στούντιο, χωρίς όμως να είναι υπερβολικά απομονωμένοι. Τα παράθυρα παρέχουν φως και θέα, με αποτέλεσμα να είναι ένας ιδανικός χώρος για όσους θέλουν να αυξήσουν την καλλιτεχνική τους παραγωγή.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.perierga.gr