Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Ο Wesley Ryan, ένας υπέροχος οικογενειάρχης, είχε μια μεγάλη αδυναμία. Την «Christine» του, όπως είχε ονομάσει ένα Ford Mustang του 1993. Είχε εμπνευστεί το όνομα από την ταινία του Stephen King του 1983 όπου υπήρχε ένα παρόμοιο αυτοκίνητο με το όνομα Christine.

Όταν όμως πριν από 12 χρόνια η γυναίκα του Wesley διαγνώσθηκε με καρκίνο κι η θεραπεία της απαιτούσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, εκείνος δε δίστασε να πουλήσει την Christine του για να σωθεί ο άνθρωπός του. Τα παιδιά του κι η σύζυγός του ήξεραν πόσο δύσκολο ήταν γι’ αυτόν ν’ αποχωριστεί το αυτοκίνητό του. Όμως άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω. Η γυναίκα του κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο και να βρίσκεται μαζί με την οικογένειά της.

Για τα παιδιά του όμως το κεφάλαιο της Christine δεν είχε κλείσει. Όπως λέει η κόρη του Jeni, ο πατέρας τους είναι ένας υπέροχος άνθρωπος που το μόνο που τον ένοιαζε πάντοτε ήταν η ακεραιότητα της οικογένειάς του και να γίνουν τα παιδιά του δίκαιοι άνθρωποι. Δεν τους ζήτησε ποτέ τίποτε παρά μόνο να είναι σωστοί απέναντι στην κοινωνία. Εκείνη κι ο αδερφός της Jake, ένιωθαν ότι του όφειλαν πολλά κι ήθελαν να του χαρίσουν κάτι που θα τον έκανε βαθιά ευτυχισμένο όπως του αξίζει.

Σχεδόν 13 χρόνια μετά την πώληση του οικογενειακού τους αυτοκινήτου, έψαξαν αρκετά και μέσω του διαδικτύου κατάφεραν να εντοπίσουν την Christine και μάλιστα την αυθεντική, αυτή που έπαιζε στην ταινία. Η οικονομική τους κατάσταση τους επέτρεπε πλέον να την αποκτήσουν κι έτσι τα δύο αδέρφια έσπευσαν το ίδιο βράδυ στο Kyle στο Texas και σε συνεννόηση με τη μητέρα τους, ετοίμασαν στον Wesley μια υπέροχη έκπληξη.

Αγόρασαν κι έφεραν δώρο το αυτοκίνητο μπροστά στον πατέρα τους κι όσα κι αν ειπωθούν δεν είναι ικανά να περιγράψουν τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν. Κλάματα χαράς, αγκαλιές, γέλια και λόγια αγάπης. Όταν ο Wesley αντίκρισε το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έκαναν τα παιδιά του για εκείνον, ίσως γιατί δεν είχε καταλάβει πόσο δυνατά ήταν όσα «δίδαξε» στην οικογένειά του, μέσα από την αγάπη του και τις πράξεις του.

Posted by Jake Ryan on Saturday, 1 September 2018