Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου παρακαλούσα να έρθουν τα Χριστούγεννα για να ηρεμήσει το κεφάλι μου έστω και λίγο από διαβάσματα και διαγωνίσματα και κυρίως αυτό το εφιαλτικό πρωινό ξύπνημα. Μ’ έλεγες και «φυτό» στα σχολικά μου χρόνια, αλλά αυτό δεν έπαιζε κανένα ρόλο.

Την τελευταία μέρα του σχολείου πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων  –τι συνήθεια κακιά κι αυτή- έσκαγε εκείνο το περίφημο φυλλάδιο με επαναληπτικές ασκήσεις για να μην ξεχάσουμε όσα μάθαμε και για να έχουμε κάτι να κάνουμε, μην τυχόν και πλήξουμε από την απραξία.

Και να που έφτασε η μέρα μετά από τόσα χρόνια να γίνει το όνειρό μου πραγματικότητα και να μάθω ότι μια δασκάλα Δημοτικού σχολείου, αντί για φυλλάδιο εργασιών, μοίρασε στους μαθητές της ένα φυλλάδιο με 7 προτάσεις για να γίνουν οι γιορτές τους πιο ενδιαφέρουσες και σίγουρα πιο διασκεδαστικές. Ένα φυλλάδιο που δεν είχε να κάνει με επανάληψη γνώσεων αλλά με την δημιουργία ευχάριστων αναμνήσεων.

Η κυρία Σοφία Κλαδά, δασκάλα του τμήματος Α2 σ’ ένα σχολείο, έκανε στους μαθητές της ένα δώρο που ακόμη κι αν περάσει απαρατήρητο τώρα, σίγουρα θα χαραχτεί στη μνήμη των παιδιών αυτών για πάντα.

Σας παραθέτουμε τις 7 Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες που προτάθηκαν από τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό κι αποδεικνύουν πως σκοπός δεν είναι μόνο η μάθηση αλλά και ο σεβασμός της παιδικής ηλικίας που φεύγει τόσο γρήγορα και μάλιστα ανεπιστρεπτί.

  1. Δες μια χριστουγεννιάτικη ταινία.
  2. Πέρασε χρόνο με την οικογένειά σου και τους φίλους σου.
  3. Φάε ένα φαγητό που σου αρέσει.
  4. Κάνε μια καλή πράξη για κάποιον που έχει ανάγκη.
  5. Παίξε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.
  6. Ξετύλιξε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο.
  7. Επέστρεψε το 2018 ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ

Η δασκάλα του Α2

Σοφία Κλαδά

Τα συμπεράσματα δικά σας, από εμένα προσωπικά ένα μεγάλο μπράβο γιατί έστω και μετά από τόσα χρόνια η ευχή μου πραγματοποιήθηκε.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.juniorsclub.gr