Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Πολλοί από εμάς έχουμε κρατήσει αναμνηστικά που αφορούν στην παιδική μας ηλικία και μάλιστα κάποια από αυτά έχουν να κάνουν και με το σχολείο μας. Λευκώματα, μικρά δωράκια, κάποιο τετράδιο, κάποιο σημείωμα ή κάποιο άλλο αντικείμενο που μας θυμίζει εκείνη την εποχή και τα άτομα που τη μοιραστήκαμε.

Για την 33χρονη Christin Gilmer ένα σημείωμα από τη δασκάλα της, Judith Toensing στην έκτη τάξη, το οποίο κράτησε όλα αυτά τα χρόνια, έμελλε να γίνει κίνητρο για τη μετέπειτα πορεία της.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς 1997, η δασκάλα της 6ης Judith Toensing, εκτός από τους βαθμούς που έδωσε στους μαθητές της, θεώρησε σωστό να γράψει στον καθένα τους μια παρατήρηση σχετικά με την απόδοσή τους και την προσωπικότητά τους. Στην Gilmer εξέφρασε την επιθυμία της να την καλέσει στην αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο του Harvard.

Η Gilmer δεν ξέχασε ποτέ το σημείωμα της αγαπημένης της δασκάλας κι ένιωθε πως εκτός από τη μητέρα της, υπήρχε και κάποιος άλλος άνθρωπος που πίστευε στις δυνατότητές της και στην επίτευξη των στόχων της. Έτσι την περασμένη εβδομάδα, αν κι είχαν περάσει 21 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία τους συνάντηση, η Gilmer έστειλε πρόσκληση στην δασκάλα της να παρευρεθεί στην αποφοίτησή της από την ιατρική σχολή του Harvard.

Όπως ήταν επόμενο η Toensing πήγε και μοιράστηκε τη χαρά της μαθήτριάς της και την πραγματοποίηση της ευχής που της έδωσε αρκετά χρόνια πριν. Η Gilmer είπε πως η συγκεκριμένη γυναίκα, ενθάρρυνε τους μαθητές της να βρίσκουν τρόπους για να βοηθάνε τους συνανθρώπους τους. Αυτός ήταν κι ο λόγος που επέλεξε να γίνει γιατρός Δημόσιας Υγείας και να βοηθάει όπου υπάρχει ανάγκη.

Τα λόγια ενός παιδαγωγού, δασκάλου ή καθηγητή, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για τα παιδιά. Καλό θα ήταν λοιπόν, να είναι πολύ προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους, γιατί το θέμα δεν είναι μόνο η μετάδοση γνώσης αλλά και η σωστή διαπαιδαγώγηση ενός νεαρού ατόμου.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com