Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Όσο όμορφες αναμνήσεις κι αν έχουμε από το σχολείο, πάντοτε τις συνοδεύει και μία αίσθηση δυσφορίας και πικρίας αν αφήσουμε για λίγο το μυαλό μας να πάει προς τα μαθήματα και τις ατέλειωτες ώρες διδασκαλίας. Το διάβασμα κάποιες φορές καταντά βαρετό. Κυρίως αν η «μεταφορά» των γνώσεων γίνεται από τον δάσκαλο με βαρετό κι «άχρωμο» τρόπο. 

Αυτό είναι και που προσπάθησε ν’ αλλάξει η Mrs. Morgan από το Paola High School. Η εκπαιδευτικός επεδίωξε να εντείνει το ενδιαφέρον των μαθητών της για το μάθημα αλλά και το σχολείο γενικότερα, χρησιμοποιώντας τους χρωματιστούς της μαρκαδόρους, έναν άσπρο πίνακα και φυσικά το αστείρευτο ταλέντο της στη ζωγραφική. Το μάθημα απέκτησε ενδιαφέρον και πολυχρωμία!

Η DeAnna Morgan διδάσκει εδώ και δύο χρόνια το μάθημα των καλλιτεχνικών στο εν λόγω σχολείο και θεωρεί πως ο νέος τρόπος διδασκαλίας που πρεσβεύει, τη βοηθά να επικοινωνεί καλύτερα με τους μαθητές της αλλά και να τους εμπνέει μέσα από τη δική της μορφή τέχνης.

Η ίδια αναφέρει πως λαμβάνει, καθημερινά, ευφάνταστες ιδέες απ’ όλο το σχολείο, προσπαθώντας να δημιουργεί ένα πρωτότυπο κι ενδιαφέρον σχέδιο στον πίνακα της.

Αυτό που θα επιθυμούσαμε εμείς, είναι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός ν’ αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους συναδέλφους της, για την αγάπη και την αφοσίωση με την οποία αντιμετωπίζει το επάγγελμα της.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε ακόμη περισσότερα για εκείνη…

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.fox4kc.com