Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Πολλοί καταξιωμένοι ζαχαροπλάστες-καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο, βρίσκουν διάφορους τρόπους για να στολίζουν τις τούρτες και τα κέικ τους με βρώσιμα υλικά. Κάποιες φορές το αποτέλεσμα είναι εξαίσιο, άλλες πάλι είναι απογοητευτικό διότι η γεύση δεν είναι το ίδιο καλή με την εμφάνιση.

Μια διαφορετική νότα στη διακόσμηση των κέικ δίνει πλέον η σεφ Soo στο ατελιέ της στη Σεούλ. Η διάσημη σεφ υπήρξε πάντοτε λάτρης των λουλουδιών και των χρωμάτων, οπότε προσπάθησε και τελικά κατάφερε να δημιουργήσει μπουκέτα λουλουδιών από κρέμα βουτύρου με τα οποία καλύπτει πλέον τις τούρτες και τα κέικ της.

Τα σχήματα και τα χρώματά τους είναι τόσο λεπτομερή που δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις από τα αληθινά λουλούδια. Έχει καταφέρει να πετύχει ακόμη και τη διχρωμία στα πέταλά τους, ενώ η ποικιλία στα είδη που δημιουργεί είναι αρκετά μεγάλη, ώστε κάθε φορά ο πελάτης να μπορεί να επιλέξει αυτό ακριβώς που ονειρεύεται για το δικό του γλυκό.

Είναι αρκετές οι περιπτώσεις που κάποιοι ξεγελιούνται και σκύβουν να μυρίσουν τα μπουκέτα της Soo, μιας και τα λουλούδια της μοιάζουν σαν να έχουν μόλις κοπεί από έναν ολάνθιστο κήπο την άνοιξη.

Η Soo δημιουργεί και παράλληλα διδάσκει την «τέχνη» της σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μάθουν πώς να φτιάχνουν τα δικά τους «γλυκά», λουλουδένια, μπουκέτα. Ο λογαριασμός της στο Instagram ενημερώνεται συνεχώς από την ίδια με ό,τι νεότερο κι οι ακόλουθοί της ανέρχονται στους 158 χιλιάδες.

Αν κάποιος θέλει να χαρίσει μια «ανθοδέσμη» που να μην μαραίνεται αλλά να τρώγεται δεν έχει παρά να παραγγείλει μια τούρτα από την Soo ή αν του πέφτει μακριά και τα καταφέρνει με τη ζαχαροπλαστική μπορεί ν’ ακολουθήσει τα βήματα της.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.mymodernmet.com

*Περισσότερα στο www.soocake.com