Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Αν ποτέ διαβάζοντας ένα μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι ή του Τολστόι ονειρευτήκατε να δειπνούσατε μαζί τους, ήρθε η στιγμή το όνειρό σας να γίνει πραγματικότητα στο «Café Pushkin». Έναν χώρο που μοιάζει να ξεπήδησε μέσα από τις σελίδες παλιών βιβλίων.

Η ιστορική μπαρόκ έπαυλη στη λεωφόρο Tverskoy στη Μόσχα, μεταμορφώθηκε σε βιβλιοθήκη από τον καλλιτέχνη κι εστιάτορα Andrei Dellos, για να φιλοξενήσει τα εκλεπτυσμένα πιάτα του Chef Andrei Makhov.

To «Café Pushkin» δεν πήρε το όνομά του τυχαία. Πριν από 50 χρόνια ο Γάλλος τραγουδιστής Gilbert Becaud επισκέφθηκε τη Μόσχα για να δώσει μια παράσταση. Όταν επέστρεψε στη Γαλλία εμπνεύστηκε το τραγούδι «Natalie», που ανάμεσα στους στίχους του μιλούσε για το «Café Pushkin» που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε. Το τραγούδι έγινε πασίγνωστο στη Γαλλία και όταν Γάλλοι επισκέπτονταν τη Ρωσική πρωτεύουσα πάντα έψαχναν για αυτό το ανύπαρκτο café.

Με αφορμή αυτό το τραγούδι, το 1999 η ποιητική φαντασία έγινε πραγματικότητα. Από τα εγκαίνια φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει ο άνθρωπος με το τραγούδι που έγινε η αιτία για να δημιουργηθεί αυτό το πρωτότυπο εστιατόριο.

Αν κάποτε βρεθείτε τη Μόσχα ο σπουδαίος Ρώσος ποιητής θα γίνει ο οικοδεσπότης σας για να απολαύσετε ένα δείπνο φιλοσοφημένης γαστρονομίας.