Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Στην έρημο που εκτείνονται τα Αραβικά Εμιράτα, η Baharash Architrecture πρόκειται να κατασκευάσει ένα πάρκο με αυτοσυντηρούμενες «βιοδομές» συντηρώντας την άγρια φύση της περιοχής, για να προσεγγίσει το ενδιαφέρον κατοίκων και τουριστών.

Οι θόλοι πρόκειται να χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τη συντήρηση του οικοσυστήματος που θα φιλοξενούν. Το εσωτερικό περιβάλλον θα είναι ελεγχόμενο και θα προσομοιάζει αυτό του θερμοκηπίου μιμούμενο τις συνθήκες ανάπτυξης της βλάστησης στη φύση.

Οι Βιοδομές θα εγκατασταθούν στην ορεινή περιοχή Al Hajar, η οποία φιλοξενεί σπάνια είδη αραβικής άγριας πανίδας, όπου μέσω αυτού του έργου θα προστατευτούν, συντηρώντας τη βιοποικιλότητα σε κάθε περίπτωση κλιματικής αλλαγής.

Οι επισκέπτες του πάρκου θα μπορούν να μαθαίνουν για τα είδη των φυτών και τη σημαντικότητά τους από τους περιβαλλοντολόγους που θα φροντίζουν τις εγκαταστάσεις, θα συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες όπως ιππασία, πεζοπορία, ποδηλασία, βόλτα με καμήλες, αλεξίπτωτο πλαγιάς και θα μπορούν να γευτούν την τοπική κουζίνα με βιολογικά υλικά σε ειδικούς χώρους εστίασης.

Η θέα που υπόσχονται οι κατασκευαστές θα κόβει την ανάσα, ενώ ταυτόχρονα οι επισκέπτες θα δέχονται τις ευεργετικές ιδιότητες που θα τους προσφέρει το περιβάλλον του θόλου.

Το μεγαλόπνοο σχέδιο αναμένεται να είναι ένα από τα ομορφότερα τεχνητά αξιοθέατα με οικολογικό χαρακτήρα παγκοσμίως.

*Διαβάσαμε την είδηση στο inhabitat.com