Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι «ο άνθρωπος γεννιέται, δε γίνεται».

Το συγκεκριμένο ρητό όμως μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και στην περίπτωση του Gavel, ένα σκύλο ράτσας German Shepherd, κάτοικο Αυστραλίας και συγκεκριμένα του Queensland. Ο Gavel σήμερα είναι ενός έτους και η φήμη του ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όταν ήταν έξι μηνών οι αστυνομικές αρχές της Αυστραλίας τον «προσέλαβαν» για να τον εκπαιδεύσουν ώστε να βρίσκεται στην υπηρεσία του Νόμου. Επρόκειτο για ένα πανέξυπνο σκυλί το οποίο φυσικά και θα μπορούσε να περάσει την εκπαίδευση, όμως απολύθηκε και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Ο λόγος; Ήταν υπερβολικά χαδιάρης και κοινωνικός για να γίνει «αστυνομικός».

Μετά την απόλυσή του, ο κυβερνήτης του Queensland, τον υιοθέτησε και μάλλον ούτε κι ο ίδιος δε θα περίμενε την εξέλιξη του χαριτωμένου κουταβιού. Πρόκειται για ένα σκύλο που μεταξύ των άλλων, υποδέχεται τους επισήμους στην έπαυλη, τους καθοδηγεί και τους τιμάει όποτε χρειαστεί υπό τους ήχους της Μπάντας της Αυστραλίας. Κι όλα αυτά φορώντας μια στολή-μπέρτα με το σύμβολο του Queensland.  Με την αριστοκρατική του συμπεριφορά καθηλώνει τους πάντες και είναι παρόν σε κάθε «επίσημο ραντεβού» του κυβερνήτη.

Η υπερβολική του κοινωνικότητα και η λατρεία του για χάδια, μπορεί να του στέρησαν την καριέρα του αστυνομικού, αλλά του χάρισαν σίγουρα μια θέση στην καρδιά και στο σπίτι του κυβερνήτη Paul de Jersey και της συζύγου του Kaye de Jersey καθώς και μια παγκόσμια φήμη σχετικά με τις ικανότητές του.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.cnn.gr