Γράφει η Ελευθερία Παπασάββα

Ο Nate Kellog δεν είναι απλά ο πατέρας ενός αγοριού που πηγαίνει τετάρτη δημοτικού σε ένα σχολείο της Αριζόνα των ΗΠΑ. Ο Nate, μηχανικός στο επάγγελμα, ήξερε από την πρώτη στιγμή, όταν ο γιος του του μίλησε για την αναπηρία της Valerie, ότι πρέπει να βοηθήσει.

Ας το πάρουμε από την αρχή. Ο γιος του Nate γύρισε ένα μεσημέρι από το σχολείο και μίλησε στον πατέρα του για τη συμμαθήτριά του που είχε γεννηθεί με ένα χέρι και που αδυνατούσε να παίξει βιολί στο σχολείο όπως οι υπόλοιποι συμμαθητές της. Μπορούσε μόνο να ασχολείται με τις νότες και το θεωρητικό κομμάτι, αλλά αυτό δεν της ήταν αρκετό. 

Ο Nate αμέσως συζήτησε το ζήτημα με τους συναδέλφους του στη δουλειά. Κυκλοφορούσε ήδη στην αγορά ένα εργαλείο που κρατά το μουσικό όργανο και ο Nate το παρήγγειλε. Απέμενε τώρα να κατασκευαστεί το προσθετικό εκείνο μέλος που θα εφαπτόταν στο εργαλείο αυτό. Χρησιμοποιώντας μια τεχνική από το στρατό, το θερμοπλαστικό, μπόρεσε να κατασκευάσει το προσθετικό μέλος που θα βοηθούσε τη Valerie στον σκοπό της.

Έτσι κι έγινε. Το αυτοσχέδιο αυτό τεχνητό μέλος δεν έχει τα πλεονεκτήματα ενός επιστημονικού και πανάκριβου προσθετικού μοντέλου, ήταν ωστόσο το αμέσως επόμενο καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στη εννιάχρονη Valerie. Η συμμετοχή της στην ορχήστρα του σχολείου της το επιβεβαίωσε περίτρανα. 

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com