Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Ένα ταξίδι στο Παρίσι σου φέρνει στο νου εικόνες από τον πύργο του Άιφελ και μυρωδάτο καφέ συνοδευόμενο από κρουασάν με θέα το Σικουάνα. Ατέλειωτες βόλτες στην πόλη κι επισκέψεις σε μουσεία και μπιστρό. Πλανόδιοι ζωγράφοι, ζευγάρια πιασμένα χέρι χέρι και κατάφωτοι δρόμοι με βιτρίνες από γνωστούς οίκους μόδας που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Κι όμως, υπάρχει κάτι ακόμη που ίσως θα ήθελες να επισκεφτείς. Αν τα βήματά σου σε φτάσουν στη λεωφόρο Frochot στο Pigalle, θα βρεις μια βαριά σιδερένια μαύρη πύλη να σου κόβει το δρόμο. Μη διστάσεις. Πέρασε μέσα και θα αισθανθείς σαν να τραβάς εκείνες τις βαριές βελούδινες κουρτίνες που χώριζαν τα δωμάτια στα αρχοντόσπιτα του ’30. Μπροστά σου θ’ αντικρίσεις να ξεδιπλώνεται η αίγλη και το παραμύθι αρωματισμένα από αμέτρητες τριανταφυλλιές.

Τα σπίτια εκπέμπουν πολυτέλεια κι ας στέκονται εκεί από την εποχή που η Apollonie Sabatier, μια διάσημη τροτέζα της εποχής της, δέχονταν τους φίλους της, στο σπίτι της, ένα από τα σημαντικότερα σαλόνια του Παρισιού. Από τότε πολλοί διάσημοι έχουν μείνει κατά καιρούς στα πολυτελή διαμερίσματα της περιοχής. Κυρίως γιατί αυτός ο μυστικός μικροσκοπικός δρόμος τους απομόνωνε από τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα και τους ενέτασσε ταυτόχρονα στους κόλπους της υψηλής κοινωνίας.

Το μέρος θα σας μαγέψει με τα χρώματα και τα αρώματα κι αν κλείσετε τα μάτια, ποιος ξέρει,  ίσως καταφέρετε να ακούσετε μουσικές και γέλια από το διάσημο καμπαρέ που λειτουργούσε κάποτε εκεί. 

*Διαβάσαμε την είδηση στο

www.e-daily.gr