Ο 8χρονος Τζάκσον Μακί ήταν έτοιμος να μπει στην χειρουργική αίθουσα, όταν ζήτησε κάτι παράξενο από τον γιατρό του. Του είπε να κάνει καλά το… αρκουδάκι του κι ο Δρ. Ντάνιελ Μακνίλι δε δίστασε στιγμή και προχώρησε σε επέμβαση στο λούτρινο ζωάκι.

Ο μικρός πάσχει από μία εγκεφαλική ασθένεια κι ο Καναδός γιατρός τον έχει αναλάβει από τότε που ήταν μωρό. Έτσι, δεν μπορούσε να του χαλάσει το χατίρι. «Πώς μπορούσα να πω όχι;» έγραψε ο Μακνίλι στο twitter, αναρτώντας φωτογραφίες της πρωτόγνωρης γι’ αυτόν επέμβασης.  Οι φωτογραφίες, φυσικά, έγιναν viral, καθώς το tweet του έχει αναδημοσιευτεί χιλιάδες φορές.

Ο αρκούδος «διαγνώστηκε» με πρόβλημα στο χέρι κι ο Μακνίλι ακολούθησε πιστά το πρωτόκολλο της επέμβασης, βάζοντας στον αρκούδο ακόμη και μάσκα οξυγόνου.  Το «μικρό μωρό», όπως αποκαλεί ο 8χρονος το λούτρινό του, έδειξε μεγάλο θάρρος κι αναρρώνει, όπως κι ο Τζάκσον, που επίσης εγχειρίστηκε. 

«Ήταν τόσο περήφανος. Κοιμόταν με το «μικρό μωρό» στο κρεβάτι του» είπε ο πατέρας του Τζάκσον στο CBC, αναφερόμενος στον γιο του. Η οικογένεια του παιδιού εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον γιατρό, γιατί έκανε τα πάντα προκειμένου να βοηθήσει τον μικρό να νιώσει άνετα σε μία τόσο δύσκολη στιγμή.

*Διαβάσαμε την είδηση στο cnn.gr