Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Μια παρέα γονιών αποφάσισε ν’ αναλάβει δράση και να μετατρέψει τους άχρωμους κι αδιάφορους χώρους στις τουαλέτες του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά τους, σε χώρους που μεταδίδουν θετικά μηνύματα ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και την καλοσυνάτη πλευρά τους.

Συνολικά οκτώ γονείς εργάστηκαν για 37 ώρες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καθαρίζοντας και βάφοντας τις δυο τουαλέτες της πέμπτης τάξης, για να κάνουν μια ευχάριστη έκπληξη στα παιδιά του «Mary Moore Elementary School» στο Arlington των ΗΠΑ.

Ζωγράφισαν όμορφα σχέδια κι έγραψαν εμπνευσμένα μηνύματα, ώστε να υπενθυμίζουν στα παιδιά να είναι ευγενικά και πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα με σκληρή προσπάθεια.

«Κανένας από τους μαθητές δε γνώριζε για την αλλαγή κι όταν ήρθαν στο σχολείο τη Δευτέρα πραγματικά ξετρελάθηκαν!» είπε ο διευθυντής του σχολείου Tyson Jones, ενώ οι γονείς σχεδιάζουν να μεταμορφώσουν και τις τουαλέτες της μεγαλύτερης τάξης.

Οι όμορφες παρεμβάσεις στο σχολικό περιβάλλον δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν ευχάριστα συναισθήματα στους μαθητές, βελτιώνοντας  τη διάθεση και την απόδοσή τους.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com