Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Σ’ ένα βαφλάδικο στην πόλη La Marque στο Τέξας, η χρυσή καρδιά μιας 18χρονης σερβιτόρας, έτυχε της αναγνώρισης του Δημάρχου της πόλης αλλά και μιας υποτροφίας που ήταν για εκείνη όνειρο ζωής.

Η Evoni Williams έπιασε δουλειά τον Ιούλιο του 2017, σ’ ένα βαφλάδικο για να μπορέσει να μαζέψει χρήματα, ώστε να καλύψει τα έξοδα του Πανεπιστημίου. Δούλευε πάρα πολλές ώρες αλλά αυτό που έκανε εντύπωση σε πελάτες και προσωπικό ήταν η προθυμία της να βοηθάει σε κάθε περίπτωση και χωρίς ποτέ να παραπονεθεί ή να «βαρυγκωμήσει».

Κάποια μέρα, ένας συχνός πελάτης του καταστήματος κάθισε στον πάγκο και παρήγγειλε κάτι από τον κατάλογο. Όταν το πιάτο έφτασε μπροστά του ήταν αδύνατον να το γευτεί, εξαιτίας των πολύ σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε εκείνη την εποχή.

Η νεαρή Evoni δεν δίστασε ούτε λεπτό, του έκοψε το φαγητό του και τον βοήθησε να το απολαύσει, χαμογελώντας κι απολαμβάνοντας αυτό που έκανε. Εκείνη τη στιγμή κάποιος άλλος πελάτης του εστιατορίου έτυχε να φωτογραφίσει τη συγκεκριμένη σκηνή και να τη στείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, προτείνοντας την Williams ως έναν από τους καλύτερους και πιο συμπονετικούς πολίτες.

Ο Δήμαρχος Bobby Hocking και σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης La Marque, αποφάσισαν να τιμήσουν την δεκαοχτάχρονη σερβιτόρα με ειδική προκήρυξη στο όνομά της. Ο Δήμαρχος την επισκέφτηκε στο εστιατόριο που εργαζόταν και της παρέδωσε το βραβείο της, αλλά αυτή δεν ήταν η μόνη έκπληξη που την περίμενε.

Ένας εκπρόσωπος του TSU (Texas Southern University), το οποίο ενημερώθηκε για την περίπτωση της Williams, είχε έρθει για να της παραδώσει μια υποτροφία αξίας 16.000$ (4.000$ ανά εξάμηνο) για να παρακολουθήσει τα μαθήματα που τόσο πολύ ονειρευόταν. Όπως μάλιστα της δήλωσε, ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου θέλει να τη γνωρίσει προσωπικά γιατί είναι παράδειγμα προς μίμηση, λόγω του ήθους της και της συμπεριφοράς της.

Το καλό δεν είναι εύκολο ν’ αναγνωριστεί αλλά κάποτε θα συμβεί. Κι ίσως τελικά τα εύσημα πάνε στην Williams λόγω της μεγάλης καρδιάς που έχει, όμως ένα μεγάλο μπράβο αξίζει κι ο άνθρωπος ο οποίος μέσω μιας φωτογραφίας, «προκάλεσε» την καλύτερη τύχη της νεαρής σερβιτόρας.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com