Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Τέλος οι γούνες ζώων για την Gucci. Με ανακοίνωσή του ο Ιταλικός οίκος μόδας σταματά να χρησιμοποιεί γούνες σ’ όλα τα προϊόντα του, εφαρμόζοντας τη δέσμευση από τη νέα του κολεξιόν «Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018».

Εκτός απ’ αυτό, όλα τα γούνινα προϊόντα που έχει στην κατοχή του ο οίκος θα πουληθούν σε φιλανθρωπική δημοπρασία και τα χρήματα θα δοθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «The Humane Society of the United States» (HSUS) και στον Ιταλικό «LAV» για την προστασία των ζώων.

«Η κοινωνική ευθύνη είναι μια από τις βασικές αρχές της Gucci και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο του περιβάλλοντος και των ζώων. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την απόφασή μας και με τη βοήθεια των οργανώσεων HSUS και LAV ελπίζουμε να αποτελέσουμε έμπνευση για καινοτομία κι αφύπνιση, αλλάζοντας προς το καλύτερο το χώρο της υψηλής ραπτικής» αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gucci, Marco Bizzarri.

Η πρωτοπόρα ανακοίνωση είναι μέρος της νέας συνεργασίας του οίκου με την «Fur Free Alliance» ένα γκρουπ 40 οργανώσεων και σχεδιαστών που δεσμεύτηκαν να σταματήσουν τη χρήση γούνινων προϊόντων, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι Armani, Hugo Boss, Yoox Net-a-Porter και Stella McCartney.

«Ο σεβασμός στα ζώα κατακτά όλο και μεγαλύτερο έδαφος στις ανθρώπινες συνειδήσεις και τα μεγάλα ονόματα της μόδας τον αντικατοπτρίζουν εφαρμόζοντας σταδιακά πολιτικές κοινωνικής ευθύνης» είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του οργανισμού LAV, Simone Pavesi.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.goodnet.org