Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Η Adidas ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μέχρι το 2024 θα χρησιμοποιεί μόνο ανακυκλώσιμα υλικά στα προϊόντα της.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρία δεσμεύτηκε πως θα σταματήσει να χρησιμοποιεί πλαστικό σε οποιαδήποτε μορφή, σε όλα της τα προϊόντα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δε θα το αντικαταστήσει μόνο στα παπούτσια, αλλά και σε οτιδήποτε άλλο περιέχει πολυεστέρα, όπως μπλούζες, σορτς, κολλάν και πολλά άλλα.

Την αρχή την έκανε ήδη με τα αθλητικά παπούτσια που λάνσαρε αρκετούς μήνες πριν, τα οποία ήταν κατασκευασμένα μόνο από ανακυκλώσιμα υλικά. Οι πωλήσεις ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο ζευγάρια, ενώ η εταιρία ανέφερε πως μέχρι το τέλος του 2018 αναμένει να έχουν φτάσει τα 5 εκατομμύρια.

Φυσικά στο παιχνίδι δεν έχει μπει μόνο η Adidas. Πολλές είναι οι εταιρίες που το τελευταίο διάστημα ανακοινώνουν τις δεσμεύσεις τους για την οικολογική στροφή που πρόκειται να κάνουν στο άμεσο μέλλον, καθώς οι χώρες ενθαρρύνουν τους κατασκευαστές και τις εταιρίες τους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν πλαστικό στα γενικότερα εμπορικά πλαίσια, όπως για παράδειγμα σακούλες, εναρμονιζόμενοι με τις παγκόσμιες νόρμες.

Με τις δυσοίωνες μελλοντικές αναφορές για τρομακτική αύξηση των πλαστικών στον πλανήτη, θα πρέπει να ληφθούν και να εφαρμοστούν πολύ σημαντικές αποφάσεις, σε ότι αφορά τη χρήση τους, ώστε ν’ αποτραπούν τα χειρότερα για τη βιωσιμότητα του πλανήτη.