Γράφει η Μαριάμ  Πολυγένη

Ναι, η φύση είναι άγρια, αλλά έχει κι αυτή την κωμική της πλευρά. Έχει όμορφες κι αστείες στιγμές, που αν δεν υπήρχαν οι φωτογράφοι δε θα τις απολαμβάναμε ποτέ. Κι όλοι οι φωτογράφοι της «άγριας φύσης» συμφωνούν  με τον Πολ Τζόισον-Χικς  πως «μπορεί η δουλειά τους να έχει δυσκολία, αλλά έχει και τις χαλαρές της στιγμές» .

Αυτή η σκέψη οδήγησε τον φωτογράφο Πολ Τζόισον-Χικς  στην ιδέα του διαγωνισμού Comedy Wildlife Photography Awards.  Από το 2015 και μετά αναδεικνύει κάθε χρόνο τη χαλαρή κι αστεία πλευρά της ζωής στην άγρια φύση.

Ο Βρετανός φωτογράφος ζει από το 1993 στην Αφρική και θέλησε να δώσει μια διαφορετική οπτική στη δύσκολη δουλειά του να φωτογραφίζεις άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. 

Μια βίδρα που δεν κρατάει τη χαρά της, μια σοκαρισμένη φώκια, δυο αρκούδες που πιάνονται «επ’ αυτοφώρω» και μια μικρή κουκουβάγια – η νικήτρια του διαγωνισμού-  που πασχίζει για μια θέση στο κλαδί, είναι μερικές από τις φωτογραφίες που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε. Ναι, η άγρια φύση έχει κι άλλο πρόσωπο και οι νικητές του Comedy Wildlife Photography Awards είναι όλοι αξιολάτρευτοι.

 

*Βραβείο στην κατηγορία «On the Land» (στην ξηρά) κέρδισε ένας πανευτυχής ποντικοσκίουρος. Φωτογραφία που ίσως να συναντήσατε πολλές φορές στα social media

Andrea Zampatti

Βραβείο στην κατηγορία «In the air» (στον αέρα) η πιο αεριωθούμενη πάπια που πετάει πάνω από το Πρέστον στο Λανκασάιρ

John Threlfal

Βραβείο στην κατηγορία  «Under the Sea» (κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας) μια φωτογραφία που μας δείχνει πως ακόμη και στον απέραντο χώρο της θάλασσας υπάρχει συνωστισμός.

Troy Maine

Οι υποψηφιότητες πλησίασαν σε αριθμό τις 3.500! Δες μερικές από αυτές…

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.athensvoice.gr

*Φωτογραφίες:  www.facebook.com/comedywildlifephotoawards/