Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Η αγαπημένη εταιρία παιχνιδιών αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα σειρά αποκλειστικά για… μεγάλα παιδιά!

Η LEGO είναι μια από τις δημοφιλέστερες μάρκες παιχνιδιών στον κόσμο. Από τα μπλοκ DUPLO για παιδιά νηπιακής ηλικίας έως τα εντυπωσιακά θεματικά σκηνικά της όπως το κάστρο του «Hogwarts», αποτελούν αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών για περισσότερο από 60 χρόνια.

Κι ενώ εύκολα οι ενήλικες θα αγοράσουν ένα σετ LEGO για παιδιά, ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα προμηθευτούν κάτι τέτοιο για τον εαυτό τους, νοσταλγώντας την παιδική τους ηλικία.

Η LEGO θέλει να το αλλάξει αυτό. Οι ενήλικες είναι μια αναξιοποίητη αγορά που η εταιρία θέλει να στοχεύσει με τη νέα σειρά της «Forma», η οποία έχει σχεδιαστεί ως μια κορυφαία εμπειρία για τους ενήλικες που αναζητούν ένα διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο να επανασυνδεθούν με τη δημιουργική τους πλευρά και να μειώσουν το άγχος ενώ παίζουν.

Η Forma συνδυάζει τα στοιχεία LEGO από την Technic, μια σειρά διασυνδεδεμένων πλαστικών ράβδων κι εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία προηγμένων μοντέλων με σύνθετες τεχνικές λειτουργίες και του χαρτιού με σχέδια που θα τα χρωματίσει ο χρήστης (εσωκλείονται βιβλία χρωματισμού).

Ο στόχος της σειράς είναι να προάγει την καλλιτεχνική δημιουργικότητα ως έναν τρόπο να κάνει τους ενήλικες να χαλαρώσουν και να αποβάλλουν το στρες και το άγχος της καθημερινότητας. Ίσως κι η επιλογή του ψαριού να συνδέεται με αυτή την αγχολυτική διάθεση, επειδή υποτίθεται πως η παρατήρηση ενυδρείων είναι επίσης πολύ χαλαρωτική διαδικασία.

Το βασικό σετ θα περιέχει ένα ψάρι «Koi» και θα κοστίζει 66 δολάρια. Αν η σειρά αποκτήσει μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον ίσως και ν’ αντικαταστήσει άλλες αγχολυτικές δραστηριότητες όπως το πλέξιμο, τα πάζλ ή τον χρωματισμό περίπλοκων σχεδίων.