Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Κάθε χρόνο περίπου 100 εκατομμύρια καρχαρίες σκοτώνονται από ανθρώπους κι η πλειοψηφία απ’ αυτούς είναι για εμπορικούς σκοπούς.

Η 24χρονη Madison Stewart είναι μια ακτιβίστρια και παραγωγός ταινιών που έχει αναλάβει την αποστολή ν’ αφυπνίσει την παγκόσμια κοινότητα γι’ αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα που συντελείται απέναντι στους καρχαρίες, δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ που εκπέμπει σήμα κινδύνου.

Η «Shark Girl» όπως είναι γνωστότερη, αισθανόταν από μικρή μια συμπάθεια γι’ αυτό το παρεξηγημένο θαλάσσιο πλάσμα.

Η πρώτη της συνάντηση με καρχαρία ήταν στα δώδεκά της χρόνια, όταν την ημέρα των γενεθλίων της πήγε για κατάδυση. Τη στιγμή που είδε τον καρχαρία κοντά της, όπως περιγράφει η ίδια, ένιωσε πολύ «μικρή» μπροστά στην παρουσία του. Όμως από τότε κι έπειτα μεγάλωσε δίχως να ‘χει καμιά φοβία με τους καρχαρίες. Αυτός ήταν κι ο λόγος που οι συμμαθητές της, της απέδωσαν το προσωνύμιο «Shark Girl».

Έχοντας αυτή τη μεγάλη αγάπη για τους καρχαρίες, δε μπορούσε να μην αναλάβει δράση για την προστασία τους.

Αρχικά προσπαθούσε μιλώντας στον κόσμο να τους ευαισθητοποιήσει, αλλά γρήγορα κατάλαβε πως δε μπορούσε να κάνει πολλά μέσω αυτής της οδού. Έτσι σκέφτηκε πως εάν έφτιαχνε ένα εμπνευσμένο φιλμ, θα σαγήνευε και θα τραβούσε την προσοχή, πετυχαίνοντας πολλά περισσότερα.

Η δημιουργία του ντοκιμαντέρ BLUE ήταν αυτό ακριβώς που ήθελε η Madison. Ελπίζει το κοινό να λάβει το μήνυμα πως οι ωκεανοί κινδυνεύουν κι ότι ο καθένας από μας θα πρέπει  ν’ αναλάβει δράση βοηθώντας προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε τα πράγματα να καλυτερέψουν κι η φυσική αλυσίδα να συνεχίσει να συγκρατείται.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.theculturetrip.com