Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

«Λεμονάκι μυρωδάτο κι από περιβόλι αφράτο…»

Κάτι ήξεραν οι παλαιότεροι που έκαναν τραγούδι το υπέροχο αυτό εσπεριδοειδές. Οι χρήσεις του και οι ευεργετικές του ιδιότητες ήταν κι εξακολουθούν να είναι πάρα πολλές.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες οι λεμονιές είναι τα δέντρα που όλοι επιθυμούν να υπάρχουν γύρω από τα σπίτια τους. Η συγκεκριμένη επιθυμία δεν προκύπτει μόνο λόγω της ομορφιάς τους. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως το άρωμα του λεμονιού έχει τη δυνατότητα να κάνει «θαύματα» όσον αφορά στις ανθρώπινες ψυχολογικές μεταπτώσεις. Μυρίζοντας ένα λεμόνι για περίπου 10 λεπτά, όσοι συμμετείχαν στη συγκεκριμένη έρευνα, κατάφεραν να μειώσουν τα επίπεδα άγχους, κούρασης, νεύρων, κατάθλιψης κι υπερέντασης.

Το λεμόνι, από τη μια απελευθερώνει ένα άρωμα φρεσκάδας στα πνευμόνια μας και από την άλλη μας δημιουργεί μια θετικότερη αύρα, καθαρίζοντας το μυαλό μας κι απομακρύνοντας τις αρνητικές σκέψεις.

Μην ξεχνάμε λοιπόν, να αγοράζουμε λεμόνια και να τα μυρίζουμε όσο συχνότερα μπορούμε. Ίσως η αύξηση επισκέψεων στα μανάβικα, καταφέρει να μειώσει τις επισκέψεις στα φαρμακεία για την αγορά αντικαταθλιπτικών.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.botrini.gr