35 μπάλες δωρίστηκαν σε 35 σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στα οποία φοιτούν παιδιά με οπτικές δυσκολίες στο πλαίσιο μιας καμπάνιας που ονομάζεται «A ball for all» (Μια μπάλα για όλους). Η πολύτιμη αυτή κίνηση έγινε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σε επίσκεψή του στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης συναντήθηκε με το νέο περιφερειακό διευθυντή Θωμά Μπαχαράκη. Εκεί του παρέδωσε τις ειδικές μπάλες, αλλά και παραμύθια με τίτλο «Μια μπάλα για Όλους», που εκδόθηκαν και σε γραφή Braille, για να μπορεί να διαβαστούν από τα τυφλά παιδιά. Στην επίσκεψη αυτή παρευρέθηκε και ο εμπνευστής αυτού του καινοτόμου προγράμματος, ο Ηλίας Μάστορας, ο οποίος και έκανε παρουσίαση της λειτουργίας των ειδικών μπαλών.

Οι μπάλες λειτουργούν με ηχητικό σήμα διευκολύνοντας τα παιδιά να παίξουν όπως και τα υπόλοιπα. Η καμπάνια «A Ball for all» έχει μέχρι σήμερα προσφέρει περισσότερες από 6000 μπάλες σε 200 χώρες σε όλο τον πλανήτη, με τελευταία την μακρινή Γροιλανδία.

Ο κ. Καϊτεζίδης αναφέρθηκε στη χαρά του παιχνιδιού και της συμμετοχής, μίλησε για τις κοινωνικές παρεμβάσεις της αυτοδιοίκησης, ενώ ο κ. Μπαχαράκης τόνισε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα έχει την υποχρέωση να στηρίζει αυτά τα παιδιά που έχουν αναπτυγμένες πολύ περισσότερο κάποιες δεξιότητες, ώστε να τις καλλιεργήσουν ακόμη περισσότερο. Ο κ. Μάστορας με τη σειρά του υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό στα γενικά σχολεία όπου φοιτούν και παιδιά με οπτική αναπηρία, αυτά να έχουν ίδια δικαιώματα στο παιχνίδι, τη χαρά και τη διασκέδαση με τα άλλα παιδιά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποιεί το Σωματείο «Όραμα Νέων», είναι εγκεκριμένο για όλα τα σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Έχει πολλούς υποστηρικτές στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών το Ίδρυμα UEFA Foundation for Children, ενώ αρχικά το πρότζεκτ υποστηρίχθηκε από το Erasmus + Αθλητισμός.

*Πηγή είδησης