Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Η Michelle Phan είναι η πρώτη γυναίκα που έχτισε μια επιχείρηση 500 εκ. δολαρίων, από μια σειρά διαδικτυακών εκπομπών κοσμετολογίας.

Όταν ανέβασε το πρώτο της βίντεο το 2007, δεν είχε δημιουργηθεί ακόμα ο χαρακτηρισμός «μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ήταν απλά ένας χώρος που οι άνθρωποι μοιράζονταν ιδέες και πληροφορίες.

Για τη Michelle το YouTube ήταν μια δημιουργική διέξοδος που της έδινε τη δυνατότητα να παρουσιάζει αυτό που αγαπούσε παρ’ όλο που ήταν σε νεαρή ηλικία.

Στο διαδίκτυο έχει κανείς την ευκαιρία ν’ ασχοληθεί με αυτό που του αρέσει και μάλιστα εάν είναι ταλαντούχος ν’ αναγνωριστεί, ενώ στο εργασιακό περιβάλλον ίσως και να μην γινόταν αυτό ποτέ και ειδικότερα σε νεαρές ηλικίες λόγω της προκατάληψης που επικρατεί.

«Από τότε που δημιουργήθηκαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ηλικιακή προκατάληψη έχει τελειώσει» τονίζει η ίδια.

Από μικρή ήθελε να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια καλύτερη ζωή, ιδιαίτερα για τη μητέρα της, που πάντα την παρότρυνε να γίνει γιατρός ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Η Michelle όμως της υποσχέθηκε πως αν και δε θα ακολουθούσε αυτό το επάγγελμα, θα συνέχιζε να προσπαθεί για το καλύτερο μέσω αυτού που αγαπούσε να κάνει.

Το όνειρό της δεν άργησε να πραγματοποιηθεί, όταν ένα πρωινό μια μεγάλη εταιρία καλλυντικών της έκανε μια απίστευτη προσφορά. Το ποσό που θα κέρδιζε ήταν τόσο μεγάλο, όσο θα ήταν αν είχε ακολουθήσει μια καριέρα στην Ιατρική.

Ο πρώτος άνθρωπος που μοιράστηκε το γεγονός ήταν φυσικά η μητέρα της. Όταν της τηλεφώνησε έκανε πεντικιούρ σε κάποιον και η Michelle της είπε «Είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να εργαστείς γιατί από δω και πέρα θα φροντίζω εγώ για σένα». Ήταν η στιγμή που δε θα σβηστεί ποτέ από τη μνήμη τους.

Η Michelle εύχεται να είναι περισσότεροι οι άνθρωποι που θα έχουν την ευκαιρία να ζουν στιγμές σαν τη δική της ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να παρέχουν στον εαυτό τους καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.time.com