Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη 

Η Έλενα Χαρμπίλα ίσως δεν είναι ευρέως γνωστή στην Ελλάδα μα τα τελευταία 14 χρόνια δραστηριοποιείται ως μουσικός και ηθοποιός στο Λος Άντζελες. Έφτασε στο Λος Άντζελες για σπουδές κι έμεινε εκεί για να κυνηγήσει τα όνειρά της. Η δική μας «Ελένη», δεν είναι άλλη από την Kid Moxie.

Το συγκεκριμένο ψευδώνυμο, με το οποίο έχει δημιουργήσει ένα πλούσιο βιογραφικό στα διαφημιστικά και κινηματογραφικά δρώμενα της Αμερικής, είναι στην ουσία λογοπαίγνιο. Το moxie σημαίνει κάποιος που έχει τσαγανό κι επειδή εκείνη μέσα της νιώθει πάντοτε παιδί, το έκανε παιδί με τσαγανό δηλαδή Kid Moxie.

Έχοντας βιώσει και υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία, αμέτρητες ώρες αναμονής σε ουρές για οντισιόν κι αμέτρητες απορρίψεις, έβαλε στόχους και πείσμωσε ακόμη περισσότερο, δείχνοντας πίστη στον εαυτό της κι αναζητώντας την κατάλληλη ευκαιρία. Για να επιβιώσει σ’ ένα μέρος που ποτέ δεν είχε τίποτε εξασφαλισμένο έκανε διάφορες εργασίες κι ακόμη κι αν απογοητεύτηκε, ήξερε βαθιά μέσα της πως μια μέρα θα γοητέψει με τη μουσική της.

Το τσαγανό της και το ταλέντο της, της έκλεισαν συνεργασίες με γνωστά ονόματα της αμερικάνικης Show Business, υπογράφοντάς της, μουσική ταινιών και διαφημίσεων. Σήμερα τη βρίσκουμε στην Ελλάδα όπου ασχολείται με τη συμμετοχή της στην ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου «ο Δυσάρεστος» ως ηθοποιός αλλά και υπογράφοντας τη μουσική της ταινίας.

Η συνεργασία που τη στιγμάτισε είναι αυτή με τον Badalamenti και τον David Lynch, ίσως γιατί ήταν και στόχοι που είχε θέσει η ίδια. Αν ψάξει κάποιος το βιογραφικό της σίγουρα θα βρει συνεργασίες με πολλά γνωστά ονόματα όπως ο Αλ Πατσίνο, ο Τζόνι Ντεπ και πολλοί άλλοι. Όμως όπως λέει και η ίδια τίποτε δεν της χαρίστηκε, είχε πείσμα, υπομονή κι εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες.

Αυτό θα πρέπει να σκέφτονται κι όσοι αναζητούν την τύχη τους στην Αμερική. Υπάρχουν όντως ευκαιρίες αλλά θα πρέπει να δώσεις το χρόνο στον εαυτό σου και να μην απογοητεύεσαι με τις αποτυχίες. Οι Έλληνες δεν πρέπει να απομακρύνονται από την ελληνική τους ταυτότητα γιατί υπάρχουν ρόλοι που ζητούν Έλληνες κι όσοι πάνε προσπαθούν να μοιάζουν με Αμερικάνους.

Σύμφωνα με την Kid Moxie, οφείλει ο καθένας να προσπαθεί για την πραγμάτωση των ονείρων του αλλά χωρίς να απαρνείται ή να απαξιώνει την προσωπικότητά του και τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο κι ως Έλληνα.

Η «Ελένη» είναι περήφανη για όσα έχει καταφέρει ως Ελληνίδα κι εμείς είμαστε περήφανοι για εκείνη. Ευχόμαστε να έχει κάθε επιτυχία ώστε να βγάζει ασπροπρόσωπο τον εαυτό της, την οικογένειά της και την Ελλάδα.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.reader.gr