Βράδυ Σαββάτου. Ένα τηλεφώνημα μιας φίλης μας προσκαλεί να διασκεδάσουμε στη Λαχαναγορά του Ρέντη. Ναι, ναι, καλά ακούσατε, μέσα στη λαχαναγορά! Μας δημιουργείται ένα αίσθημα έκπληξης κι ενθουσιασμού ταυτόχρονα, μιας και δεν γνωρίζαμε πως ο  χώρος της Λαχαναγοράς θα μπορούσε να είναι μια επιλογή διασκέδασης για το Σαββατοκύριακό μας.

Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την πρόταση της φίλης Γεωργίας και να βρεθούμε στα «Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς».  Ένας χώρος φωτεινός, πεντακάθαρος και γεμάτος από γεύσεις. Ένα κτήριο που έχει μεταμορφωθεί ριζικά στα χέρια των ιδιοκτητών της επιχείρησης σε ένα αλλαντοπωλείο – μεζεδοπωλείο γεμάτο με φρέσκες πρώτες ύλες και βιολογικά προϊόντα, που μπορείς να γευθείς αλλά και ν’ αγοράσεις.

Καθίσαμε στα τραπεζάκια έξω , αν και πολύ ζηλέψαμε τον μέσα χώρο. «Πολλά φαγοπότια και γλέντια έχουν γίνει τον χειμώνα εδώ», μας είπαν κι είμαστε σίγουροι πως θα βρεθούμε κι εμείς σε ένα από αυτά, αφού δεσμευτήκαμε πως θα ξαναβρεθούμε στον όμορφο αυτόν χώρο.

Το τραπέζι μας άρχισε να γεμίζει από πιάτα χορταστικά, πεντανόστιμα και το πιο σημαντικό, προσιτά στις τιμές τους. Φρέσκες δροσερές σαλάτες, πεϊνιρλί, πατάτες με αυγό και παστουρμά, σεφταλιά που όμοιά της δεν έχουμε ξαναφάει, μανιτάρια και ποικιλίες τυριών. Γεύσεις που επέλεξε η παρέα κι ήταν όλες πεντανόστιμες. Το κατάστημα μας πρότεινε ένα δροσερό λευκό κρασί EXIS και στο τέλος του γεύματος μας έφερε να δοκιμάσουμε κι ένα πεπαλαιωμένο κρασί για να βοηθήσει στη «χώνεψη».

Νιώσαμε πως βρισκόμασταν στην αυλή ενός σπιτιού κι είχαν όλοι οι γείτονες «ενωθεί» σε μια βραδιά γεύσεων και γλεντιού. Σταθήκαμε τυχεροί που το επισκεφθήκαμε Σάββατο αφού είχαμε την ευκαιρία να συνοδεύουν το φαγητό μας ρεμπέτικοι και λαϊκοί ήχοι από τις φωνές του Γιώργου Μάκρα και της Χριστίνας Λάμπρου.

Τα «Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς» είναι μια όμορφη πρόταση για να νιώσεις λίγο πως «ξεφεύγεις» από τη βαζούρα της πόλης και δραπετεύεις κάπου πιο ήσυχα και χαλαρά, που όμως από τον προορισμό αυτό δε λείπει το καλό φαγητό, η μουσική και λίγοι καλοί φίλοι. Εξάλλου, αυτά είναι που χρειαζόμαστε για να βαπτίσουμε μια βραδιά όμορφη…


Τα Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς, Κεντρική Λαχαναγορά Ρέντη, Τηλ: 2104820020