Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Μία απίστευτα όμορφη ιδέα είχε ένας γαλλικός εκδοτικός οίκος για να κάνει την αναμονή στις ουρές, απόλαυση. Πώς θα σας φαινόταν στην ουρά ενός καταστήματος, μιας τράπεζας ή ενός αεροδρομίου, να μπορούσατε να διαβάσετε ένα  απόσπασμα ενός βιβλίου ή ένα ποίημα;

Ο «Short Edition» φρόντισε να τοποθετήσει σε 150 σημεία της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών ηλεκτρονικά μηχανήματα που πατώντας ένα κουμπί θα βγαίνει ένα χαρτί με τυπωμένο ένα λογοτεχνικό κείμενο. Ένα ποίημα, ένα μικρό διήγημα ή ένα απόσπασμα ενός μυθιστορήματος, θα σου κρατά συντροφιά και θα κάνει την αναμονή σου λιγότερο βασανιστική.

Τα μηχανήματα διαθέτουν κουμπιά διαφορετικών επιλογών έτσι ώστε να μπορείς να διαλέξεις ανάγνωσμα για ένα, τρία ή και περισσότερα λεπτά αναμονής. Τα κείμενα που τυπώνονται προέρχονται από την ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου «Short Edition» που προσφέρει πάνω από 13 εκατομμύρια έργα και 6.800 συγγραφείς, ενώ φροντίζει να πληρώνει ένα μικρό ποσό στον συγγραφέα ως πνευματικά δικαιώματα, κάθε φορά που τυπώνεται μια δική του ιστορία.

Η ιδέα των τυπωμένων ιστοριών, είναι μία ακόμη από αυτές που μας εντυπωσίασαν κι ευχόμαστε να συναντήσουμε ένα τέτοιο μηχάνημα κι εμείς στη χώρα μας που η αναμονή στις ουρές είναι πολύωρη και βασανιστική.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.diastixo.gr