Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Για να γιορτάσει τους στενούς δεσμούς με τον κινηματογραφικό κόσμο, ο οίκος Fendi δημιούργησε την έκθεση «Fendi Studios». Εκεί οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να «βουτήξουν» στις διασημότερες ταινίες από το Ιταλικό «Νέο Κύμα» μέχρι εκείνες που έσπασαν τα ταμεία του Hollywood, βάζοντας τον εαυτό τους σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στο Palazzo Della Civilta Italiana στη Ρώμη, που είναι και τα κεντρικά κτήρια του οίκου, έχουν στηθεί πραγματικά σκηνικά ταινιών όπως «Και το πλοίο φεύγει» του Federico Fellini, «Μαρία Αντουανέτα» της Sofia Coppola, «Ξενοδοχείο Grand Budapest» Wes Anderson, μέσα στα οποία παρουσιάζονται κοστούμια, γούνες κι αξεσουάρ του διάσημου Ιταλικού οίκου που φόρεσαν οι πρωταγωνιστές.

Στον συναρπαστικό χώρο που η μόδα συναντά τον κινηματογράφο, υπάρχουν πέντε διαδραστικά σκηνικά που προσφέρουν πολυαισθητηριακές ψηφιακές εμπειρίες εμπνευσμένες από τις δημοφιλέστερες σκηνές των ταινιών. Σ’ ένα απ’ αυτά μπορείτε να ταξιδέψετε ως τη Νέα Υόρκη για να συναντήσετε τη Sarah Jessica Parker στο «Sex and the City», την Cate Blanchett στο έργο «Θλιμμένη Τζάσμιν», τη Meryl Streep στο «Ο διάβολος φοράει Prada» και τη Michelle Pfeiffer στην ταινία «Η εποχή της Αθωότητας».

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που πραγματικά θα ενθουσιάσει τους σινεφίλ και λάτρεις της μόδας. Ανάμεσα στα εκθέματα θα ανακαλύψετε μια κινηματογραφική αίθουσα με vintage διάθεση που στήθηκε αποκλειστικά για να προβάλει ταινίες που αποδίδουν τη σχέση του οίκου με τον κινηματογράφο.

Αν επιθυμείτε να κλέψετε λίγη από την αίγλη των διασημοτήτων δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Palazzo Della Civilta Italiana μέχρι τις 25 Μαρτίου.

*Διαβάσαμε την είδηση:  www.iefimerida.gr ,  www.thecut.com