Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Ένα κινητό πλυντήριο γυρνά τους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά για να μπορούν οι άστεγοι να πλένουν και να στεγνώνουν τα ρούχα τους, ώστε να αισθάνονται λίγο πιο άνετα στη δύσκολη καθημερινότητά τους.

Η «Ithaca Laundry» δημιουργήθηκε από τον Θάνο Σπηλιόπουλο και τον Φάνη Τσόνα για να προσφέρει ανακούφιση στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές προσωπικές τους ανάγκες. Εξοπλισμένοι μ’ ένα φορτηγό που διαθέτει δύο πλυντήρια και δύο στεγνωτήρια, 5 ημέρες την εβδομάδα επισκέπτονται συγκεκριμένα σημεία της πόλης για να εξυπηρετήσουν όσους έχουν ανάγκη.

Οι εθελοντές της ομάδας βοηθούν στη συλλογή, την πλύση και την παράδοση των ρούχων στους κατόχους τους, καθώς και στη γενικότερη οργάνωση των εργασιών. Μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετήσει περίπου 1200 συνανθρώπους μας κι έχουν πλύνει πάνω από 21 τόνους ρούχων. Το έργο έχει τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων και πολλών οργανισμών κι εταιριών για την παροχή πρώτων υλών.

«Στόχος της δράσης μας είναι να βοηθήσουμε τους αστέγους να ξαναβρούν την Ιθάκη τους. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα πλυντήριο επειδή μέσω αυτού βελτιώνουμε τις συνθήκες υγιεινής των αστέγων, αυξάνουμε την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό τους και έτσι δημιουργούμε ευκαιρίες για τους ανθρώπους αυτούς» γράφει μεταξύ άλλων η ομάδα στην ιστοσελίδα της.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει ενεργά στην Ithaca Laundry προσφέροντας εθελοντική εργασία σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία.

*Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ithacalaundry.gr/#action