Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Λένε πως η τέχνη δεν έχει όρια και στεγανά στα δημιουργήματα της. Κάτι τέτοιο μας απέδειξε κι η Ruby Silvious μία καλλιτέχνιδα που διαμένει στη Νέα Υόρκη της Αμερικής. Η εν λόγω δημιουργός, ξεκίνησε στις αρχές του 2015 ένα έργο που ονομαζόταν «363 Days of Tea», ένα ημερολόγιο, δηλαδή, από μικρογραφίες και κολάζ χρησιμοποιημένων φίλτρων τσαγιού.

Ενώ οι περισσότεροι πετάμε τα φίλτρα από το τσάι  μας, η Silvious αποφάσισε μια μέρα να τα επαναχρησιμοποιήσει και να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική τους υφή ως καμβά για τις δημιουργίες της. Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, συνεχίζει το καλλιτεχνικό της έργο με το οποίο υμνεί καθημερινά την απόλαυση του τσαγιού αλλά και τη μοναδική ομορφιά της τέχνης.

Εκτός από την απεικόνιση της καθημερινότητας, όμως, η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα αφιερώνει συλλογές της και σε ταξίδια που κάνει, όπως το έργο της με τίτλο «26 Days of Tea in Japan» για το οποίο, μάλιστα, χρησιμοποίησε μελάνι, ακουαρέλα και διακοσμημένο χαρτί origami. Άλλο ένα αντίστοιχο έργο της είναι και το «26 Days in France» όπου απεικονίζει σε μικρογραφίες τους εντυπωσιακούς κήπους της Γαλλίας και στιγμιότυπα από τη γαλλική κουζίνα.

Σημειώνεται πως το έργο της «363 Days of Tea» διατίθεται ως άλμπουμ στο Amazon. Αν βρεθείτε, δε, στη Φιλαδέλφεια μπορείτε να επισκεφτείτε την ομαδική έκθεση Deemed a Canvas at Paradigm όπου βρίσκεται και το έργο της Silvious. Αν πάλι, δεν τα καταφέρετε, περιηγηθείτε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, θαυμάζοντας τα έργα της.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.mymodernnet.com