Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Η νεαρή δημιουργός κέικ, Siew Heng Boon, κατόρθωσε να εντυπωσιάσει με τα αριστουργήματα της και να διαδοθεί η φήμη της διεθνώς. Συγκεκριμένα, παρουσίασε στο ευρύ κοινό, ποικίλα κέικ σε μορφή 3D τα οποία παρασκευάζονται από ζελατίνη ή από σκόνη ζελέ και με τη βοήθεια εξειδικευμένων εργαλείων πραγματοποιείται η έγχυση πολύχρωμων μοτίβων.

Τα κέικ της Boon είναι ένα ηχηρό παράδειγμα ότι το φαγητό μπορεί ορισμένες φορές να επηρεάσει ή ακόμη και να ξεπεράσει τα όρια της τέχνης. Η καλλιτέχνιδα δηλώνει πως τα τελευταία δύο χρόνια ασχολήθηκε με τα εν λόγω έργα τέχνης, καθώς πιο πριν δεν ήξερε καν τι σημαίνει η λέξη «ζελέ».  

Όπως αναφέρει «Ένας γείτονας της μαμάς μου της έδωσε μία φορά ένα τέτοιο κέικ κι επηρεαζόμενη από αυτό αποφάσισα να παρακολουθήσω σεμινάρια από έναν γνωστό καλλιτέχνη των 3D jelly cake στη Μαλαισία. Μετά από πολλή εξάσκηση, ανήρτησα στο Facebook και στο Instagram φωτογραφίες από τα δημιουργήματα μου και μερικοί άνθρωποι άρχισαν να μου τα παραγγέλνουν.» Πριν από ενάμιση χρόνο που επέστρεψε στο Σίδνεϊ, ίδρυσε την εταιρεία της σχετικά με το εν λόγω αντικείμενο, η οποία ονομάζεται «Jelly Alchemy».  

Ωστόσο, σε δηλώσεις της επισημαίνει πως τα συστατικά που θα επιλέξει ο καθένας να χρησιμοποιήσει εξαρτώνται από την κουλτούρα και τις πολιτισμικές του καταβολές. «Σε ορισμένες χώρες, όπως το Μεξικό, για παράδειγμα, χρησιμοποιείται ως βάση η ζελατίνη ενώ σε άλλες όπως η Νότια Αμερική προτιμάται ένα είδος σκόνης ζελέ και ζάχαρης» υπογραμμίζει. Εκείνη, δε, λατρεύει συνήθως να συνδυάζει τη βάση της με φυσικές αποχρώσεις κι ιδιαίτερα αρώματα.

Η Boon τονίζει πως σκοπός της είναι να εντυπωσιάσει τον πελάτη και να διακρίνει την έκπληξη στο βλέμμα του. Αυτό την κάνει να συνεχίζει και να δημιουργεί με ακόμη περισσότερη φαντασία κι ενθουσιασμό. Εμείς, λοιπόν, να τη διαβεβαιώσουμε ότι μαζί μας κατάφερε να πετύχει τον στόχο της!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.mymodernmet.com