Ο Μάριος Μάζαρης είναι εκπαιδευτικός, γνωστός για την αγάπη του στα παιδιά και για την πρωτότυπη και σύγχρονη προσέγγισή του. Πολλές φορές έχουμε δημοσιεύσει δράσεις και μεθόδους διδασκαλίας του και ένας τέτοιος τρόπος είναι και αυτός που δημοσιεύουμε σήμερα.

Όπως ο ίδιος δήλωσε μες από τον λογαριασμό του στο fb «Σήμερα πήρα τους βαθμούς μου!».

Ας δούμε αναλυτικά την ανάρτησή του:

«Σήμερα πήρα τους βαθμούς μου. φυσικά και είχα άγχος, όποιος παίρνει βαθμούς έχει άγχος. τι σημαίνει είμαι δάσκαλος; Η πιο ουσιαστική αξιολόγηση μας, έρχεται από τα παιδιά κι αυτή που έχει την πιο μεγάλη σημασία. Ζήτησα από τους μαθητές και τις μαθήτριες μου λοιπόν να με βαθμολογήσουν, να με αξιολογήσουν.

Στην αρχή σάστισαν, τους εξήγησα ότι ακόμα κι εγώ μπορεί να μην τα πηγαίνω καλά, είναι σημαντικό να μου εξηγήσουν τι δεν πήγε όπως νόμιζα. Ήμουν επεξηγηματικός; βοήθησα; ένιωσα; ήμουν παρών; μάλωσα, φώναξα, κέρδισα, έχασα;

Πολλά ερωτήματα που πιστέψτε με δεν είχα καμία σιγουριά για το πώς θα απαντηθούν.

Τα παιδιά όμως μπήκαν στο “παιχνίδι“ μου, γιατί κανείς δεν είναι αλάθητος και τέλειος.

Το να είσαι δάσκαλος είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα στον κόσμο. το να επηρεάζεις , να δίνεις τον ρυθμό ή να δείχνεις τον δρόμο , από τα πιο μεγάλα βάρη. σε αυτή την αξιολόγηση τα πήγα καλά μαμά , θα κάτσω να μελετήσω τους βαθμούς, τα σχόλιά τους.

Κάποια παιδιά ζήτησαν παραπάνω μπράβο, κάποια θέλουν πιο πολύ παιχνίδι μαζί μου, κάποια με ενθάρρυναν.

Σε γενικές γραμμές, θα φέρω σπίτι καλούς βαθμούς. στο επόμενο τρίμηνο ποιος ξέρει, θα προσπαθήσω!»

*Πηγή είδησης