Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Λένε πως τα παιδιά είναι πολύ πιο ψύχραιμα από τους μεγάλους για πολλούς λόγους. Ίσως ένας από αυτούς να είναι ότι έχουν άγνοια του κινδύνου.

Πάντως η ψυχραιμία της 7χρονης Chloe, ήταν αυτή που έσωσε τη ζωή του 29χρονου πατέρα της Ashley Bradburn.

Ο πατέρας βρισκόταν σπίτι με τα δύο κοριτσάκια του, την 7χρονη Chloe και την 3χρονη Gracie May. Ξαφνικά ένιωσε έναν οξύ πόνο και διπλώθηκε στα δύο. Έπεσε στο πάτωμα και δεν είχε τη δύναμη ούτε να φωνάξει. Η Chloe άκουσε το θόρυβο κι έτρεξε κοντά του. Μην ξέροντας τι να κάνει, κάλεσε τις πρώτες βοήθειες κι εξήγησε τι συμβαίνει. Ο συνομιλητής της, της έδωσε οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Όταν οι νοσοκόμοι έφτασαν σπίτι βρήκαν τη μικρούλα να κάνει μαλάξεις στο στήθος του πατέρα της όπως την είχαν καθοδηγήσει. Έδειχνε τρομερά ψύχραιμη κι αυτό βοήθησε και τον ίδιο τον πατέρα της να μην πανικοβληθεί.

Είχε σπάσει μια κύστη στο πάγκρεας, πράγμα που σήμαινε πως έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο. Η άμεση αντίδραση της κορούλας του, του έσωσε τη ζωή.

Η μικρή βραβεύτηκε από τις πρώτες βοήθειες της περιοχής, για το θάρρος της και την ψυχραιμία της και μάλιστα το βραβείο της το παρέδωσε ο άνθρωπος με τον οποίο συνομιλούσαν στο τηλέφωνο και τις έδινε τις οδηγίες, ο Cary Ward.

Το να σώζεις μια ανθρώπινη ζωή είναι σίγουρα κάτι που δεν το ξεχνάς ποτέ, πόσο μάλλον αν αυτός που σώζεις είναι ο πατέρας σου.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com