Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Η Joy Ringhofer είναι εθελόντρια κι επισκέπτεται συχνά το Τμήμα Ειδικής Παρακολούθησης νεογνών, προσφέροντας την αγάπη της και την αγκαλιά της στα μικρά αυτά πλασματάκια. Κάπως έτσι γνωρίστηκαν με τον Rubin Swift κι έμελε να γίνει γι’ αυτόν και για την λίγων ημερών κορούλα του, Φύλακας Άγγελος.

Ο νεαρός πατέρας Rubin Swift, κέρδισε την κηδεμονία της νεογέννητης κορούλας του και ταξίδεψε από το Ohio στο Phoenix για να την παραλάβει και να την πάει σπίτι τους.

Όταν επικοινώνησε με την αεροπορική εταιρεία Frontier για να τον πληροφορήσουν σχετικά με τα έγγραφα που έπρεπε να φέρει μαζί του ώστε να μπορεί η κορούλα του να ταξιδέψει, του ζήτησαν ένα πιστοποιητικό γεννήσεως και μια βεβαίωση από το νοσοκομείο ότι είναι υγιής κι είναι σε θέση να ταξιδέψει αεροπορικώς.

Ο Swift παρέλαβε την κόρη του από το νοσοκομείο κι εκεί είχε μια πολύ σύντομη γνωριμία με την κυρία που την κρατούσε αγκαλιά, η οποία του συστήθηκε ως εθελόντρια με το όνομα Joy Ringhover. Αντάλλαξαν μερικές κουβέντες την αποχαιρέτησε και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο μαζί με το νεογέννητο μωρό του. Φτάνοντας  όμως στην πύλη, οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας δεν του επέτρεψαν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Η πολιτική της εταιρείας απαγόρευε να πετούν βρέφη κάτω των επτά ημερών.

Ο νεαρός πατέρας ένιωσε εγκλωβισμένος βιώνοντας μια πολύ δύσκολη κατάσταση, μιας κι ήταν χωρίς χρήματα σ’ ένα μέρος που δεν γνώριζε κανέναν κι η εταιρεία δε θα του επέστρεφε τα χρήματα των εισιτηρίων αν δεν περνούσαν 7 ημέρες. Τον μόνο άνθρωπο που γνώριζε ήταν η εθελόντρια που κρατούσε την κορούλα του στην αγκαλιά της μέχρι να παρουσιαστεί εκείνος και να την πάρει. Βρισκόμενος σε απόγνωση της τηλεφώνησε και δεν πίστευε στ’ αυτιά του με την απάντησή της.

«Έρχομαι να σας πάω σπίτι» του είπε. Η Joy τους πήρε στο σπίτι της και τους άφησε να μείνουν μέχρι το μωρό να γίνει 7 ημερών και να μπορεί να ταξιδέψει.

«Άνοιξε την αγκαλιά της και το σπίτι της και δε σκέφτηκε ούτε στιγμή ότι είμαστε άγνωστοι κι έχουμε διαφορετικό χρώμα. Κρατούσε την κόρη μου αγκαλιά όλο το βράδυ. Μας τάισε, μας κοίμισε, μας φιλοξένησε χωρίς να διστάσει ούτε στιγμή» λέει ο Rubin συγκινημένος.

Ο Swift επέστρεψε με την κορούλα του στο σπίτι τους λίγες μέρες αργότερα, δίνοντας την υπόσχεση στη «γιαγιά της» όπως αποκαλεί την Joy, πως θα την επισκεφτούν πολύ σύντομα. Ανάμεσά τους δημιουργήθηκε ένας ισχυρότατος δεσμός. Ένας δεσμός αγάπης πέρα από χρώματα, ηλικίες κι ιδιότητες.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.cbsnews.com