Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Το Νορβηγικό επίθετο Hjertefølger που σημαίνει «ακόλουθος της καρδιάς» δικαιολογεί απόλυτα την οικογένεια που το κατέχει.

Τα έξι μέλη της, τον Δεκέμβριο του 2013, έκαναν μια μετακόμιση που απαιτεί γενναιότητα κι αγάπη για έναν τρόπο ζωής εναρμονισμένο με τη φύση.

Ένα σπίτι στον Αρκτικό Κύκλο ήταν αυτό που πάντα ονειρεύονταν και κατάφεραν να το πραγματοποιήσουν πάνω σ’ ένα νησί της Βόρειας Νορβηγίας.

Η οικολογική κατασκευή φτιάχτηκε απ’ τους ίδιους χρησιμοποιώντας οργανικά υλικά όπως άμμο και πηλό, μέσα σ’ ένα γεωδαιτικό θόλο. Η έξυπνη δομή του, συγκρατεί τη θερμότητα, προστατεύει από εξωτερικούς κινδύνους κι επιτρέπει στους ενοίκους ν’ απολαμβάνουν ανεμπόδιστα την υπέροχη θέα του φυσικού περιβάλλοντος.

Το τριώροφο σπίτι διαθέτει πέντε κρεβατοκάμαρες και δύο μπάνια, ενώ έχει κι εσωτερικό κήπο για την καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών.

Χάρη στην απομακρυσμένη τοποθεσία του σπιτιού και τον τρόπο κατασκευής του, η οικογένεια μπορεί να βλέπει ακόμη και το βόρειο σέλας απ’ τον καναπέ του σπιτιού της!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.ba-bamail.com