Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Η Ieshia Champs 33 ετών και μητέρα πέντε παιδιών, ποζάρει περήφανη έχοντας το πτυχίο της Νομικής στα χέρια της, περιτριγυρισμένη από τα παιδιά της κι όλο το Facebook μιλάει γι’ αυτήν.

Σίγουρα δεν είναι ούτε η πρώτη κι ελπίζουμε να μην είναι ούτε κι η τελευταία γυναίκα και μητέρα που καταφέρνει ν’ αποφοιτήσει από τη σχολή που ονειρεύεται.

Η Champs δέχτηκε απανωτά χτυπήματα από τη ζωή. Βρέθηκε στο δρόμο μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της, το οποίο κάηκε ολοσχερώς, έχασε το σύζυγό της το 2009 από καρκίνο και τη μητέρα της από εγκεφαλικό. Έμεινε χωρίς δουλειά κι οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειάς της δεν ήταν εύκολες. Η Ieshia έφτασε στο σημείο να σκέφτεται να βάλει τέρμα στη ζωή της. Τότε ένα τηλεφώνημα από έναν πνευματικό υπήρξε η αφορμή για να γυρίσει σελίδα και να βρει το κίνητρο για ν’ αλλάξει τη ζωή της.

Αρωγοί στην προσπάθειά της ήταν τα παιδιά της. Το ένα φρόντιζε το άλλο και σεβόμενα τη μητέρα τους, έκαναν ησυχία για να μελετήσει. Η ίδια δηλώνει πως χωρίς τα παιδιά της δε θα είχε καταφέρει τίποτε απολύτως. Όχι μόνο δεν της γίνονταν βάρος αλλά την διευκόλυναν συνεχώς, για να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματά της και να φτάσει τελικά στην απόκτηση του πτυχίου της

«Kαθόμουν στο δωμάτιό μου, προσευχόμουν κι έκλαιγα από την πίεση και ο μεγαλύτερος γιος μου, David, φρόντιζε τα αδέλφια του, τούς έφτιαχνε κάτι να φάνε, τα έκανε μπάνιο, τα έντυνε για το σχολείο και τα έκανε όλα ευκολότερα για μένα. Κοιτάω τις φωτογραφίες και κλαίω, γελάω και νιώθω ευγνωμοσύνη».

Η επιτυχία της 33χρονης μητέρας αποδεικνύει πόσο ισχυροί είναι οι δεσμοί της οικογένειας και πόσα μπορεί να πετύχει κάποιος όταν έχει δίπλα του ανθρώπους που τον αγαπούν και τον στηρίζουν. Αυτό το πτυχίο μπορεί ν’ αναγράφει το όνομα μόνο της Ieshia Champs αλλά σίγουρα ανήκει και στα έξι μέλη της οικογένειας.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.bovary.gr