Ο Μπεν Κάρπεντερ είναι παράδειγμα προς μίμηση, καθώς εδώ και 13 χρόνια παίρνει υπό την προστασία του παιδιά που ψάχνουν λίγη πατρική στοργή και τα μεγαλώνει με τη βοήθεια της μητέρας του.

Ο 34χρονος έκανε την αρχή με τον 11χρονο Τζακ, ο οποίος είχε αυτισμό και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, ενώ ακολούθησε η 7χρονη Ρούμπι, η οποία έχει το σύνδρομο Pierre Robin, σκολίωση, πρόβλημα με την όραση, ενώ τα χέρια της λόγω της απουσίας κάποιων οστών μπορούν να κάνουν μόνο περιορισμένες κινήσεις.

Λίγο αργότερα πήρε και την αδελφή της Λίλη που έχει πρόβλημα με την ακοή της, με την… σκυτάλη αμέσως μετά να πηγαίνει στον Τζόσεφ που έχει σύνδρομο Down. Η καταπληκτική αυτή παρέα, μεγάλωσε ακόμη περισσότερο με τον μόλις 15 μηνών Νόα, ο οποίος έχει ένα σπάνιο σύνδρομο που επηρεάζουν τόσο τα χέρια, όσο και τα πόδια του, όμως τίποτα απ’ όλα αυτά δεν πτόησε τον καλύτερο πατέρα του κόσμου.

«Αγαπάω αυτό που κάνω. Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι είναι πολύ σκληρή δουλειά, αλλά λατρεύω κάθε στιγμή. Είναι καταπληκτικά παιδιά, καθώς δεν επιτρέπουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να τα κρατήσουν πίσω. Απλά προχωράνε τη ζωή τους» είπε χαρακτηριστικά ο Μπεν, ο οποίος στο παρελθόν είχε δουλέψει τόσο με ανήλικους, όσο και με ενήλικους με ιδιαιτερότητες και συμπλήρωσε: «Σίγουρα υπάρχουν και δύσκολες στιγμές, καθώς μιλάμε για 5 παιδιά με πολύπλοκες ανάγκες, αλλά αγαπώ κάθε στιγμή που περνάμε μαζί».

*Διαβάσαμε την είδηση στο gazzetta.gr