Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Ο Carsten Schertzer πριν γίνει επιτυχημένος φωτογράφος γάμων, ήταν άστεγος και κοιμόταν μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο.

Όταν ήταν 11 χρονών αγόρασε την πρώτη του φωτογραφική μηχανή, με τ’ όνειρο να φωτογραφίζει το skateboarding. Ήταν πεπεισμένος πως προσπαθώντας ασταμάτητα γι’ αυτόν τον σκοπό κάποια στιγμή θα κατάφερνε να εξασφαλίσει τη βιωτή του.

Αργότερα στα 16 του χρόνια παράτησε το σχολείο κι έμενε στους δρόμους της νότιας Καρολίνας. Μπορεί να κοιμόταν σε δημόσια πάρκα ή σε καναπέδες φίλων, όμως ποτέ δε σταμάτησε να κυνηγά τ’ όνειρό του.

Δυστυχώς μέχρι τα 18 δεν είχε καταφέρει να πετύχει αυτό που λαχταρούσε κι αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα για μια αλλαγή. Πήρε την κάμερά του κι έφτασε στο Σαν Φρανσίσκο, επιλέγοντας να δοκιμάσει την τύχη του στις γαμήλιες φωτογραφίες.

Πέρασε πολλούς μήνες ζώντας μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο και χρησιμοποιώντας μια γνωστή αλυσίδα café για γραφείο του. Σταδιακά δείχνοντας τη δουλειά του, κατάφερε να κλείσει φωτογραφίσεις γάμων, φτάνοντας πλέον να γίνει πολύ γνωστός και περιζήτητος.

Σήμερα μετά από 6 χρόνια συνεχούς εργασίας, έχει ταξιδέψει σε 12 χώρες σε 4 ηπείρους, για να φωτογραφίσει ζευγάρια στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους κι εμάς να μας γεμίσει με επιφωνήματα θαυμασμού για την υπέροχη δουλειά του.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.petapixel.com