Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Τι κάνει ένα εστιατόριο καλό;

Οι καλομαγειρεμένες γεύσεις , ο προσεγμένος κι ιδιαίτερος χώρος του ή το άψογο service;

Αν ανήκεις σε εκείνους που δε συμβιβάζονται με λιγότερα από όλα όσα αναφέραμε, τότε πρέπει σίγουρα να βρεθείς κάποια στιγμή στη Γλύφα του Νομού Ηλείας. Εκεί, ανάμεσα σε δέντρα και θάλασσα, θα προβάλλει μπροστά σου ένας χώρος που θαρρείς πως φτιάχτηκε για να κάνει και τον πιο απαιτητικό πελάτη ν’ αναφωνήσει «Εδώ, μάλιστα!».

Γιατί εδώ, θα βρεις όσα περίμενες από ένα εστιατόριο κι όλα όσα δε φανταζόσουν πως θα συναντούσες ποτέ! Από την ώρα που θα επιλέξεις να το επισκεφθείς, θα βρεις parking αμέσως αφού οι ιδιοκτήτες του, Θεοφανία και Νίκος, σου έχουν εξασφαλίσει έναν χώρο 750 τετραγωνικών για να μην αγχωθείς στις διακοπές σου για το που θα παρκάρεις.

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε τρεις διαφορετικούς χώρους σε ποιον απ’ όλους επιθυμείς να γευματίσεις. Στον εσωτερικό του καταστήματος, στην αυλή του ή στον απέναντι μέσα στο πράσινο με θέα τη Ζάκυνθο απέναντί σου.

Μόλις τακτοποιηθείς, ξεκινά η ιεροτελεστία των γεύσεων. Δε διαλέξαμε τυχαία αυτόν τον ορισμό. Όποια κι αν είναι η επιλογή σου από το μενού του καταλόγου, θ’ αντιληφθείς σύντομα πως η νοστιμιά των πιάτων  του καταστήματος οφείλεται στην ισορροπία των γεύσεων και των υλικών τους, αλλά και στη φρεσκάδα των πρώτων υλών, αφού τα περισσότερα καλλιεργούνται στον λαχανόκηπο λίγα μόλις μέτρα από την κουζίνα του. 

Στη σαλάτα όσος άνηθος χρειάζεται ώστε να μην υπερκαλύπτει τη γεύση της, όση οξύτητα θα την κάνει δροσερή κι όσο λάδι επιτρέπει να την απολαύσεις και να εντυπωσιαστείς. Διαπιστώσαμε πως η  ίδια αρμονία ακολουθείται σε όσα πιάτα παραγγείλαμε. Από τα πεντανόστιμα ορεκτικά, τα φοβερά μανιτάρια α λα κρεμ, μέχρι τα ψητά και τις επιλογές σε μαγειρευτά που νιώθεις πως ψήθηκαν «στην κουζίνα της μαμάς».

Όση ώρα το φαγητό σερβίρεται οι ιδιοκτήτες και το service του «Ελαιώνα» σε κατακτούν  με το χαμόγελο, την ευγένεια και την προθυμία να σε εξυπηρετήσουν και να σε κάνουν να νιώσεις άνετα στον χώρο τους. Οι γονείς έχουν περισσότερους λόγους για να είναι χαρούμενοι που βρίσκονται εκεί, αφού η παιδική χαρά μόλις μπαίνεις στο εστιατόριο απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά τους κι αν είναι τυχεροί μπορεί να συμπέσει η επίσκεψή τους με μία από τις διάφορες θεματικές βραδιές που οργανώνει το εστιατόριο. Στη δική μας επίσκεψη ο  πάντα αγαπημένος «Καραγκιόζης» έκανε τα παιδικά πρόσωπα ακόμη πιο χαρούμενα…

Το να αποχωριστούμε αυτό τον χώρο μας έμοιαζε δύσκολο, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής μας έδωσαν έναν ακόμη λόγο για να μείνουμε. «Στον όμορφο χώρο με τις μαξιλάρες μπορείς ν’ απολαύσεις και το καφεδάκι σου ή σπιτικό παγωτό» μας είπανε και οι ώρες μας στον «Ελαιώνα της Μαρίνας» αυξήθηκαν. Καθίσαμε στον καναπέ-βάρκα του εστιατορίου κι είδαμε τον ήλιο να δύει, χαρούμενοι που σε αυτή μας την εξόρμηση συναντήσαμε έναν τόσο ιδιαίτερο χώρο που ίσως περιμέναμε να τον συναντούσαμε σε πιο κοσμοπολίτικα θέρετρα.

Ο «Ελαιώνας της Μαρίνας» έχει βραβευτεί πολλές φορές για τις γεύσεις του με σημαντικότερο για εκείνον βραβείο το «Βραβείο ποιότητας και γεύσης 2018» που απονεμήθηκε στους ιδιοκτήτες του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι διακρίσεις του το κάνουν ένα εστιατόριο που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την περιοχή της Γλύφας απλά και μόνο με την  ύπαρξή του σε αυτή. Αν βρεθείς στον Νομό Ηλείας το να μην τον επισκεφθείς θα είναι σίγουρα μεγάλη παράλειψη. Οι φωτογραφίες του άρθρου σου αποδεικνύουν το γιατί πρέπει σίγουρα να βρεθείς στην ονειρεμένη αυλή του…


Ο Ελαιώνας της Μαρίνας

Γλύφα Ηλείας

Τηλ. 26230 – 96250