Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Εσείς τι θα κάνατε αν τύχαινε να βρείτε μια τσάντα μ’ ένα γεμάτο πορτοφόλι μέσα; Η ερώτηση δεν είναι δύσκολη αλλά η απάντηση ποτέ δεν ξέρεις ποια ακριβώς θα είναι.

Πάντως μια τουρίστρια από την Georgia φάνηκε πολύ τυχερή, γιατί ο άνθρωπος που βρήκε την τσάντα της δεν σκέφτηκε λεπτό να την κρατήσει.

Όταν ο Mark Trocchio οδηγός εταιρικού λεωφορείου κλειστής διαδρομής, πήγε να παραλάβει κάποιον από το σημείο όπου βρίσκεται το Dunkin Donuts στη Μασαχουσέτη, κατέβηκε για να πάρει έναν καφέ πριν φύγει. Εκεί εντόπισε το πορτοφόλι, το οποίο περιείχε πιστωτικές κάρτες, επίσημα έγγραφα, αεροπορικά εισιτήρια και 8.000$ σε μετρητά.

Ο Mark έσπευσε να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του πορτοφολιού, ελπίζοντας ότι θα βρίσκεται ακόμη στο συγκεκριμένο χώρο. Βρήκε την ταυτότητα κι άρχισε να ψάχνει ανάμεσα στον κόσμο. Ευτυχώς η γυναίκα δεν είχε απομακρυνθεί πολύ, με αποτέλεσμα να τη βρει και να της παραδώσει το πορτοφόλι της πολύ γρήγορα.

Η τουρίστρια εκτός ότι τον ευχαρίστησε του έδωσε και κάποιο ποσό ως ανταμοιβή για την πράξη του και μάλιστα πήρε στην εταιρεία όπου εργαζόταν ο Trocchio κι ενημέρωσε τους εργοδότες του για το ήθος του υπαλλήλου τους.

Ο ίδιος δήλωσε στο Boston CBS ότι όταν βρήκε το πορτοφόλι δε δίστασε στιγμή. Αν και πιθανόν να μην αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο κάποτε, την εποχή που είχε μπλέξει με ουσίες κι αλκοόλ. Όμως, ο πρώην πεζοναύτης, είναι καθαρός όπως λέει, πάνω από δέκα χρόνια και δε θα ήθελε με τίποτα να βλάψει κάποιον συνάνθρωπό του. Ένιωσε μάλιστα μεγάλη χαρά κι ικανοποίηση όταν είδε στο βλέμμα αυτής της γυναίκας την ευγνωμοσύνη και την ευτυχία.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.insideedition.com