Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Πολλές μεγαλουπόλεις έχουν θέμα με τ’ αδέσποτα σκυλιά και γατιά που κυκλοφορούν στους δρόμους. Το συγκεκριμένο πρόβλημα αντιμετωπίζει κι η Κωνσταντινούπολη, στην οποία υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν περίπου 150.000 αδέσποτα σκυλιά στους δρόμους και στα περίχωρά της.

Αυτή η κατάσταση φαίνεται ότι ευαισθητοποίησε έναν πολίτη τον Erkan Sahin, ο οποίος τριγυρνάει παντού μ’ ένα φορτηγάκι γεμάτο τροφές για σκύλους και γάτες και τα ταΐζει. Άνθρωποι και ζώα τον θεωρούν Άγγελο επί γης.

Ψάχνει παντού να βρει πεινασμένα και διψασμένα ζώα για να τους προσφέρει τροφή και νερό. Πολλές φορές μάλιστα, πηγαίνει και κάποια απ’ αυτά στον κτηνίατρο γιατί χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.

Ο Erkan Sahin έχει μια σελίδα στο Instagram «Voice of the streets» (μτφρ. Η φωνή των δρόμων) στην οποία ανεβάζει βίντεο και φωτογραφίες των σκυλιών και των γατιών που φροντίζει καθημερινά. Δε ζητάει χρήματα και κανείς δε γνωρίζει πως ανταπεξέρχεται στα έξοδα. Το μόνο που υπάρχει στα σχόλια των φωτογραφιών του είναι η αναφορά κάποιον σχολιαστών σ’ έναν PayPal λογαριασμό, όπου όποιος επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει στο έργο του, με όποιο ποσό ο ίδιος θέλει να διαθέσει.

Το πρόβλημα των αδέσποτων δε λύνεται μόνο από έναν Erkan Sahin αλλά η πράξη του σίγουρα αποτελεί έναν κρίκο στην αλυσίδα για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com

*Instagram: www.instagram.com/sokaklarin_sesi/