Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Ένας 19χρονος Μεξικανός, περίπου πριν από μισό χρόνο, εφηύρε έναν ειδικό στηθόδεσμο, που έχει τη δυνατότητα ν’ ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού, ακόμη και σε πολύ αρχικό στάδιο. Το EVA όπως είναι το όνομά του, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του 19χρονου δημιουργού του Julian Rios Cantu μέχρι τέλους του χρόνου θα διατίθεται στην αγορά της Ιαπωνίας.

Ο νεαρός, γενικός Διευθυντής της Higia Technologies, ίδρυσε την εταιρεία μόνος του κι αυτή τη στιγμή το προσωπικό του περιλαμβάνει 15 άτομα μεταξύ των οποίων οι περισσότεροι είναι ειδικοί μελετητές, μηχανικοί και προγραμματιστές από πολλές χώρες του κόσμου, όπως Μεξικό, Κολομβία, Ισπανία, Ιαπωνία και ΗΠΑ.

Το συγκεκριμένο εσώρουχο έχει τη δυνατότητα ν’ ανιχνεύει και ν’ αντιλαμβάνεται, «ανωμαλίες» και θερμικές ανισορροπίες στους ιστούς του μαστού, που είναι ενδείξεις για καρκίνο σε πρώιμο στάδιο.

Οι μελέτες στα εργαστήρια συνεχίζονται και στοχεύουν στην βελτίωση του «EVA», ώστε όταν τα πρώτα 5.000 κομμάτια βγουν στην αγορά, τ’ αποτελέσματα από τη χρήση του να είναι όσο πιο ακριβή κι αξιόπιστα γίνεται.

Σύμφωνα με τον Julian Rios η χρήση του είναι απλή και μπορεί να γίνεται εύκολα από οποιαδήποτε γυναίκα μέσα στο σπίτι της, μία φορά την εβδομάδα. Η ψηλάφηση κι η χρήση του «EVA», προσδοκούν να γίνουν ασπίδα προστασίας και πρόληψης για κάθε γυναίκα.

Μάλιστα αυτό που επιδιώκει ο νεαρός εφευρέτης είναι να γίνουν ειδικές συμφωνίες και συνεργασίες ώστε το εν λόγω εσώρουχο να έχει προσιτή τιμή και να είναι διαθέσιμο σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, γιατί ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις.

Ο Julian Rios Cantu έχει ήδη πολλές τιμητικές διακρίσεις για την επιχειρηματικότητά του ενώ έχει πρόσβασή στα εργαστήρια και τα ερευνητικά κέντρα των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου.

Αν το συγκεκριμένο εσώρουχο καταφέρει να σώσει έστω και μια ανθρώπινη ζωή, ο 19χρονος Julian Rios Cantu θα’ χει πετύχει το στόχο του.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.theyucatantimes.com