Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Τελικά αυτό που λένε ότι ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά, δεν είναι μύθος. Εκείνη 80 ετών κι εκείνος 92, ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα τον περασμένο Οκτώβριο κι από τότε είναι αχώριστοι.

Η Renee Weiss κι ο Miles Miller, ζουν στην Ατλάντα. Εδώ και λίγους μήνες είναι ζευγάρι κι οφείλουν τη γνωριμία τους σ’ ένα «παιχνίδι- ραντεβού» το οποίο είναι στη μόδα τον τελευταίο καιρό. Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου event, άντρες και γυναίκες κάθονται σε τραπεζάκια κι έχουν 4 λεπτά να συνομιλήσουν με όποιον κάθεται απέναντί τους. Όταν κάποιος τους αρέσει σημειώνουν το όνομά του σ’ ένα χαρτάκι που υπάρχει μπροστά τους. Κάθε 4 λεπτά οι άντρες περνούν στο επόμενο τραπεζάκι.

Μια τέτοια βραδιά διοργανώθηκε για συνταξιούχους κι οι φίλοι κι οι συγγενείς της Weiss και του Miller τους έπεισαν να λάβουν μέρος.

Γνωρίστηκαν στο τραπεζάκι με τον αριθμό 3 όπως λέει εκείνη. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Τα τέσσερα λεπτά που είχαν στη διάθεσή τους ήταν αρκετά για να αισθανθούν πως ήταν σαν να γνωρίζονταν από χρόνια. Κι οι δύο σημείωσαν τα ονόματά τους και τα έδωσαν στον υπεύθυνο.

Ο Miller της τηλεφώνησε και την κάλεσε σε δείπνο. Για την Weiss ήταν το πρώτο ραντεβού της μετά το θάνατο του άντρα της, πριν πέντε χρόνια με τον οποίο ήταν παντρεμένη 56 χρόνια.

Από τότε έγιναν αχώριστοι, διατηρώντας πάντα την ανεξαρτησία τους. Τηλεφωνιούνται δύο φορές την ημέρα, ανυπομονούν να πάνε τη βόλτα τους και να συναντηθούν. Πρόσφατα πήγαν κρουαζιέρα για επτά ημέρες στην Δυτική Καραϊβική, όπου πέρασαν υπέροχα όπως δηλώνει εκείνος.

Η ζωή τους δεν είναι γεμάτη εκπλήξεις, όμως η συμπεριφορά τους προκαλεί έκπληξη σε όποιον τους συναντήσει. Μεταξύ τους υπάρχει τρυφερότητα, οικειότητα, γελούν συνεχώς και κοιτάζονται στα μάτια σαν ερωτευμένοι έφηβοι. Τους αρκεί να κρατιούνται από το χέρι και να ταΐζουν τις πάπιες στη λίμνη.

Αυτό που λατρεύουν κι οι δύο είναι να δειπνούν σε καλά εστιατόρια. Συνήθως την κράτηση την κάνει η Weiss η οποία όταν πρέπει να συμπληρώσει κάποια πληροφορία για την σχέση που έχουν, γράφει απλώς «δύο ερωτευμένοι ηλικιωμένοι». Πριν λίγες μέρες μάλιστα, στο εστιατόριο που έκανε σχετική κράτηση, η κοπέλα που την εξυπηρέτησε, κάθισε μαζί τους, τους έβγαλε φωτογραφίες και το εστιατόριο τους προσέφερε δωρεάν επιδόρπιο και σαμπάνια.

Ο Miller λέει πως «το πιο όμορφο πράγμα είναι να έχεις έναν άνθρωπο να μοιράζεσαι τις στιγμές σου και να κοιτάζεις μπροστά. Να μη σταματάς να ονειρεύεσαι και να επαναπαύεσαι. Επειδή μεγαλώνουμε η ζωή δε σταματάει. Στην Weiss βρήκα τον άνθρωπό μου».

Έχουν βρει τη χαρά και την ευτυχία ο ένας στα μάτια του άλλου, αυτό δηλώνουν. Απίθανο; Κι όμως είναι αλήθεια. Είναι η δική τους αλήθεια.

Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσει την πόρτα ο έρωτας, ή μάλλον πότε θα σου χτυπήσει την καρδιά. Ακόμη κι όταν η σάρκα γεμίσει ρυτίδες όσο χτυπάει η καρδιά γεννάει συναισθήματα τα οποία δεν αναγράφουν ηλικία στην ταυτότητά τους.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com