Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Συχνά προτιμάμε για τ’ αεροπορικά μας ταξίδια τις θέσεις στο παράθυρο, ώστε να μπορούμε να βλέπουμε τη θέα και τις εικόνες που εναλλάσσονται σε γη κι ουρανό.

Αυτή τη θέση προτιμάει πάντα στα ταξίδια του κι ένας καλλιτέχνης, ο Λοράν Ροσέ, ο οποίος αποφάσισε να φωτογραφίζει κάθε μαγική στιγμή που αγκάλιαζε το βλέμμα του μέσα από τα οβάλ παράθυρα των αεροπλάνων με τα οποία ταξίδευε. Τα συχνά ταξίδια του, αποτέλεσαν γι αυτόν πηγή έμπνευσης για να «προκαλέσει» την πραγματικότητα να συναντηθεί με τη φαντασία. 

Η διαφορετική οπτική γωνία όπου απολάμβανε κάθε φορά τα στοιχεία της φύσης «φυλακίστηκε» στη μηχανή του κι όλες αυτές οι φωτογραφίες από σύννεφα, θάλασσες, βράχια κι αμμουδιές, ήταν το υλικό για να δημιουργηθεί μια συλλογή ονειρικών έργων με τίτλο «Θάλασσα από σύννεφα».

Πιστεύοντας όπως λέει πως «η φωτογραφία μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο από αυτό που είναι» έπλασε τοπία ονειρικά και φυλάκισε σύννεφα μέσα στα κύματα της θάλασσας. Οι λέξεις μοιάζουν αδύναμες για να περιγράψουν το αποτέλεσμα μα οι παρακάτω φωτογραφίες καταφέρνουν να μας ανοίξουν ένα ακόμη παράθυρο στη φαντασία. Ένα παράθυρο που συνυπάρχουν φανταστικά δυο πραγματικότητες!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.perierga.gr