Ο Όλυμπος, το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας βρίσκεται στα νοτιοδυτικά όρια της Μακεδονίας με τη Θεσσαλία «διαχωρίζοντας» την Πιερία με την Λάρισα.

Είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, γνωστό παγκοσμίως (κυρίως) για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του στον Μύτικα (2.917 μέτρα υψόμετρο) κατοικούσαν οι Δώδεκα «Ολύμπιοι» Θεοί σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες.

Επίσης είναι το δεύτερο σε ύψος βουνό στα Βαλκάνια μετά τη Ρίλα στη Βουλγαρία. Ο συμπαγής ορεινός του όγκος εκτείνεται σε μια σειρά από ψηλές κορυφές που αυλακώνουν βαθιές χαράδρες, γύρω από τις οποίες «απλώνεται» μια περιοχή ιδιαίτερης βιοποικιλότητας.

Για την προστασία της περιοχής, ανακηρύχθηκε το 1938 ως ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας, ενώ αργότερα το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε τον Όλυμπο ως αρχαιολογικό και ιστορικό τόπο λόγω των διάσπαρτων μνημείων.

Στο μυθικό αυτό βουνό, θα συναντήσει κανείς εικόνες πρωτόγνωρες και εντυπωσιακές που θα τον γοητεύσουν και θα τον κάνουν να θέλει να επιστρέφει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι περιλαμβάνεται στους 10 ομορφότερους Εθνικούς Δρυμούς της Ευρώπης!

Το Lonely Planet σε παλιότερο δημοσιευμά του για τους ομορφότερους Εθνικούς δρυμούς της Ευρώπης, γράφει, μεταξύ άλλων για τον Όλυμπο: «Στην ελληνική μυθολογία οι κορυφές και τα φαράγγια του Ολύμπου ήταν το σπίτι των 12 θεών. Σήμερα, το βουνό είναι σπίτι για χρυσαετούς, λύκους, αγριόγατες, και ένας υπέροχος τόπος για τους περιπατητές».

*Διαβάσαμε την είδηση στο travelstyle.gr