Γράφει η Πέρσα Δράκου

Αποκλείεται να μην έχεις λάβει ποτέ κάποια πρόσκληση για τον Πολυχώρο Αίτιον, από κάποιον φίλο ή γνωστό συγγραφέα, ηθοποιό, μουσικό και δε συμμαζεύεται.

Όλη η Αθήνα έχει περάσει από τα τραπέζια αυτού του ημιυπόγειου, ουσιαστικά, μικρού παλατιού που βρίσκεται μια ανάσα από την Ακρόπολη.

Ίσως, μάλιστα, έχεις υπάρξει εσύ η ίδια ή ο ίδιος μέρος μιας από τις αναρίθμητες εκδηλώσεις που έχουν φιλοξενηθεί: έχεις απαγγείλει, έχεις τραγουδήσει ή παίξει, έχεις προβάλει το ταινιάκι σου, έχεις οργανώσει τους φίλους σου ή τους συνεργάτες σου σε κάποια σημαντική μάζωξη.

Αν τίποτα από όλα αυτά δε σου έχει συμβεί μέχρι στιγμής, ίσως είναι μια καλή στιγμή να περάσεις μια βόλτα από την οδό Τζηραίων, που τον προσεγγίζεις εύκολα αν περπατήσεις μερικά δευτερόλεπτα από τη στάση του μετρό Ακρόπολη.

Κατεβαίνοντας, θα σε υποδεχθεί ο Στάθης ή η Αιμιλία ή κάποιο από τα πρόσχαρα πλάσματα του προσωπικού. Μη διστάσεις να παραγγείλεις τον καφέ σου και να βολευτείς σ’ ένα από τα αναπαυτικά καθίσματα ή, ακόμα καλύτερα, στον σούπερ καναπέ και να ξεφυλλίσεις το περιοδικό «Αίτιον» ή κάποιο από τα εκατοντάδες βιβλία που ξεκουράζονται στις βιβλιοθήκες του χώρου.

Αν πεινάσεις, πες τους το. Όλο και κάποια σπιτική λιχουδιά θα έχει ετοιμαστεί… Στο Αίτιον, είναι ειδικοί στο να χορταίνουν και πνεύμα και σώμα.

Τα πρωινά, συνήθως λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις σχετικές με την αυτοβελτίωση, σεμινάρια παντός τύπου, ακόμα και συνέδρια εταιρειών. Όσο βραδιάζει, χαμηλώνουν τα φώτα, ανάβουν τα κεριά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον αναλαμβάνει, πλέον, η τέχνη.

Με πλήρη ηχητικό εξοπλισμό κι έξυπνα φώτα, κάθε εκδήλωση μοιάζει ξεχωριστή, από το μετερίζι και του συμμετέχοντος, μα και του θεατή.

 

Στο «Αίτιον» γίνεται να συναντήσεις την Κατερίνα-Αγγελάκη Ρουκ, τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον έφηβο ποιητή γείτονά σου και τη φίλη της μαμάς σου που φτιάχνει αυτά τα τέλεια χειροποίητα κοσμήματα. Στο «Αίτιον» γίνεται ν’ ανταμωθείς με κυρίους 80 ετών που πίνουν τσάι και θυμούνται στιγμιότυπα παλιάς Αθήνας και συνάμα, με δροσερά κορίτσια που κάνουν με την ομάδα τους πρόβα για κάποιο θεατρικό έργο.

Κρασί, ουίσκι, λεμονάδες, καφεδάκια, τετράδια, στιλό, κινητά και λάπτοπ παρελαύνουν στα τραπέζια. Οι εντάσεις στη φωνή ανεβοκατεβαίνουν. Το σκηνικό συνεχώς προσαρμόζεται…

Το Αίτιον είναι η αιτία!


Info:

http://www.aition-polixoros.gr/

https://www.facebook.com/AitionPolychoros/

Για να κανονίσεις την εκδήλωσή σου, πάρε τηλέφωνο εδώ: 213 025 66 66