Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Ο ταλαντούχος Έλληνας μαέστρος Γιώργος Πέτρου, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα φετινά βραβεία Grammy που θα λάβουν χώρα την 28η Ιανουαρίου στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους των βραβείων στην κατηγορία «Καλύτερη Ηχογράφηση Όπερας» για το έργο «Ottone» του George Frideric Handel.

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης έχει να επιδείξει μια εξαιρετική πορεία στο χώρο της μουσικής. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που επιτελεί καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτα-Ορχήστρας των «Φίλων της Μουσικής», κατάφερε με το μουσικό σύνολο Armonia Atenea να δώσει παραστάσεις σε παγκοσμίου φήμης σκηνές όπως η Βασιλική Όπερα των Βερσαλλιών, η Αίθουσα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, η Bozar των Βρυξελλών, η Αίθουσα Πλεγιέλ και το Palau de la Música της Βαρκελώνης.  

Όλα τα παραπάνω δεν εξαντλούνται μόνο στην προσωπική αναγνώριση του καλλιτέχνη, αλλά τον καθιστούν και πρεσβευτή του Ελληνικού Πολιτισμού στην παγκόσμια κοινότητα της μουσικής.

Ο Γιώργος Πέτρου έχει τιμηθεί απ’ τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου με τον τίτλο «Associate» (ARAM) κι απ’ τη Γαλλική κυβέρνηση με το παράσημο του «Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών».

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.cnn.gr